Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
15
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
390.66 Кб
Скачать

Тема 3. Митні режими

Поняття та зміст митного режиму.Функції митного режиму. Види митного режиму. Основні характеристики та особливості видів митних режимів: імпорт, експорт, реімпорт, реекспорт, транзит, тимчасове ввезення, тимчасове вивезення, митний склад, вільна митна зона, безмитна торгівля, переробка на митній території, переробка за межами митної території, знищення або руйнування, відмова на користь держави. Правові основи встановлення митних режимів в Україні.

Роль і значення теми для діяльності працівників ОВС. Ознайомлення з видами, змістом і функціями митних режимів та правовими основами їх встановлення, з метою ефективної взаємодії працівників ОВС з митними органами у випадках боротьби з правопорушеннями у сфері ЗЕД.

Ключові слова: митний режим, імпорт, експорт, реімпорт, реекспорт, транзит, тимчасове ввезення, тимчасове вивезення, митний склад, вільна митна зона, безмитна торгівля, переробка на митній території, переробка за межами митної території, знищення або руйнування, відмова на користь держави.

Обсяг знань, вмінь курсанта (слухача) після вивчення теми

знати: послідовність правових дій працівників митних органів при здійсненні митних формальностей за різними митними режимами;

вміти: здійснювати: аналіз нормативно-правових документів у галузі митного права, опис нормативного регулювання процедур митного огляду, митного контролю та митного оформлення у відповідності до чинного законодавства України;

Перелік нормативних актів України до вивчення теми: Митний кодекс України, Податковий кодекс України, Кримінальний кодекс України, Закон України «Про зовнішньоекономічну діяльність» Накази Держмитслужби.

Перелік службових та процесуальних документів, які складаються під час вивчення теми – Відмова на користь держави, Протокол вилучення товарів.

Тема 4. Митне оформлення та декларування товарів

Загальні положення щодо митного оформлення. Мета, місце, час здійснення митного оформлення. Порядок митного оформлення. Процедура здійснення митного оформлення. Строки митного оформлення. Спрощений порядок митного оформлення деяких видів товарів. Завершення митного оформлення. Порядок відмови у митному оформленні.

Процедура декларування товарів і транспортних засобів.

Поняття митної декларації. Види митних декларацій. Попередня митна декларація. Тимчасова і періодична митна декларація. Додаткова декларація. Обов'язки, права та відповідальність декларанта і уповноваженої ним особи. Помилки у митній декларації. Зміна, відкликання та визнання митної декларації не дійсною.

Роль і значення теми для діяльності працівників ОВС. Ознайомлення з порядком та процедурами митного оформлення з метою ефективної взаємодії працівників ОВС з митними органами у випадках боротьби з правопорушеннями у сфері ЗЕД.

Ключові слова: митне оформлення, попередня митна декларація, тимчасова митна декларація, періодична митна декларація, додаткова декларація. .

Обсяг знань, вмінь курсанта (слухача) після вивчення теми

знати: правові основи з регулювання порядку та процедур митного оформлення товарів та транспортних засобів, що перетинають митний кордон України;

вміти: чітко орієнтуватися в нормативно-правовому полі з регулювання процедур митного огляду, митного контролю та митного оформлення за різними митними режимами у відповідності до чинного законодавства України;

Перелік нормативних актів України до вивчення теми: Митний кодекс України, Податковий кодекс України, Кримінальний кодекс України, Закон України «Про зовнішньоекономічну діяльність» Накази Держмитслужби.

Перелік службових та процесуальних документів, які складаються під час вивчення теми – Вантажна митна декларація, Попередня митна декларація, Додаткова митна декларація.

Соседние файлы в папке Робоча навчальна програма