Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
15
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
288.26 Кб
Скачать

Тема 5. Основи переміщення через митний кордон України, товарів транспортних засобів та громадян

Загальні положення щодо умов та порядку переміщення і пропуску товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України. Переміщення товарів через митний кордон. Тимчасове зберігання товарів під митним контролем. Митні формальності на морському і річковому транспорті, авіатранспорті, на залізничному транспорті та автомобільному транспорті тощо. Митні формальності щодо припасів. Порядок та форми митного контролю. Здійснення митного контролю. Митні експертизи. Особливі процедури митного контролю. Система управління ризиками.

Загальні положення щодо пропуску та оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України громадянами. Вивезення громадянами за межі України товарів та грошових коштів. Ввезення громадянами в Україну товарів та грошових коштів. Пропуск через митний кордон. Документи, необхідні для пропуску.

Роль і значення теми для діяльності працівників ОВС. Ознайомлення з умовами та порядком переміщення і пропуску товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України, з метою ефективної взаємодії працівників ОВС з митними органами у випадках боротьби з правопорушеннями у сфері ЗЕД.

Ключові слова: переміщення товарів, пропуск товарів митні формальності, припаси,митний контроль, митні експертизи,процедури митного контролю, управління ризиками.

Обсяг знань, вмінь курсанта (слухача) після вивчення теми

знати: правове регулювання митних формальностей на морському і річковому транспорті, авіатранспорті, на залізничному транспорті та автомобільному транспорті тощо, а також особливості митного оформлення припасів;

вміти: формулювати записи до документів юридичного оформлення щодо порушень положень законодавчо-нормативних документів з митного регулювання ЗЕД; складати: протоколи порушення митних правил; протоколи вилучення товарів; протоколи про адміністративне затримання;

Перелік нормативних актів України до вивчення теми: Митний кодекс України, Податковий кодекс України, Кримінальний кодекс України, Закон України «Про зовнішньоекономічну діяльність» Накази Держмитслужби.

Перелік службових та процесуальних документів, які складаються під час вивчення теми – Протокол порушення митних правил; Протокол вилучення товарів; Протокол про адміністративне затримання;

Змістовий модуль 2

Тема 6. Правоохоронна діяльність митних органів України

Поняття, зміст і форми правоохоронної діяльності митних органів. Запобігання та протидія контрабанді. Особливі, контрольні поставки через митний кордон контрабандних наркотичних засобів та інших подібних речовин. Право на оперативно-розшукову діяльність митних органів. Переміщення товарів під негласним контролем.

Роль і значення теми для діяльності працівників ОВС. Ознайомлення з поняттями, змістом і формами правоохоронної діяльності митних органів з питань запобігання та протидії контрабанді з метою ефективної взаємодії працівників підрозділів оперативно-розшукової діяльності митних органів з працівниками ОВС у випадках боротьби з контрабандою.

Ключові слова: контрабанда, контрольні поставки, оперативно-розшукова діяльність митних органів, переміщення товарів під негласним контролем.

Обсяг знань, вмінь курсанта (слухача) після вивчення теми

знати: правові засади здійснення правоохоронних дій (в т.ч. оперативно-розшукових) працівниками митних органів з питань запобігання та протидії контрабанді;

вміти: здійснювати: аналіз нормативно-правових документів у галузях митного та кримінального права, опис нормативного регулювання процедур запобігання та протидії контрабанді, контрольних поставок, переміщення товарів під негласним контролем у відповідності до чинного законодавства України;

Перелік нормативних актів України до вивчення теми: Митний кодекс України, Податковий кодекс України, Кримінальний кодекс України, Закон України «Про зовнішньоекономічну діяльність», Закон України «Про оперативно-розшукову діяльність», Накази Держмитслужби.

Перелік службових та процесуальних документів, які складаються під час вивчення теми – Протокол про порушення митних правил, Протокол про адміністративне затримання.

Соседние файлы в папке Робоча навчальна програма