Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
cp / 2. Програма навчальної дисципл_ни / Програма навчальної дисципл_ни.docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
80.5 Кб
Скачать

Тема 7. Договори з виконання робіт

Договір підряду та його характерні ознаки. Зміст договору підряду. Права та обов’язки сторін. Ризик випадкового знищення або випадкового пошкодження матеріалу. Ціна роботи. Поняття кошторису. Строки виконання роботи. Порядок оплати роботи. Відповідальність сторін за договором підряду. Договір побутового підряду. Форма, поняття, зміст, основні умови укладання і виконання договору побутового підряду. Поняття договору будівельного підряду. Обов’язки сторін за договором будівельного підряду. Порядок, строк і укладання договору будівельного підряду. Відповідальність сторін за порушення умов договору підряду. Загальна характеристика підряду на проектні та пошукові роботи. Обов’язки підрядника та замовника. Відповідальність підрядника за недоліки документації та робіт. Поняття договору на виконання науково-дослідних або дослідно-конструкторських та технологічних робіт. Порядок виконання робіт за договором. Права сторін на результати робіт. Обов’язки сторін. Відповідальність виконавця за порушення договору.

Змістовий модуль 3.

Тема 8. Договори перевезення. Договори транспортного експедирування.

Поняття, види, сторони договору з надання послуг. Види перевезень та їх правове регулювання Поняття зобов’язань з перевезення. Джерела правового регулювання відносин щодо перевезення. Поняття договорів перевезення вантажів, їх види, предмет, сторони, права та обов’язки сторін. Оформлення договорів перевезення вантажів. Виконання договорів перевезення вантажів. Поняття договорів перевезення пасажирів та багажу, їх предмет, сторони, форма, права та обов’язки сторін. Основні та допоміжні транспортні договори. Поняття, предмет, форма договору транспортного експедирування. Сторони за договором транспортного експедирування, їх права та обов’язки. Підстави та межі відповідальності за порушення договору транспортного експедирування. Розмежування договорів перевезення вантажів та транспортного експедирування. Підстави відповідальності за порушення зобов'язання. Обставини які звільняють перевізника від відповідальності за втрату, нестачу або пошкодження вантажу. Договір буксирування. Форма укладення договору. Договори на експлуатацію під'їзних колій, подачу та забирання вагонів. Вузлові угоди. Строк дії договору. Претензії та позови при перевезеннях.

Тема 9. Договір зберігання. Договір страхування.

Поняття та види договору зберігання. Сторони за договором зберігання, їх права та обов’язки. Відповідальність зберігача та поклажодавця Договір складського зберігання. Складські документи та посвідчені ними права. Спеціальні види договорів зберігання. Поняття та види страхування. Соціально-економічна суть страхування та його правове регулювання. Функції страхування. Страхове зобов'язання. Основні страхові поняття. Поняття, предмет та форма договору страхування. Порядок укладення договору добровільного страхування. Сторони та учасники за договором страхування. Права та обов’язки сторін за договором страхування. Укладання договору страхування, зміст страхового поліса. Відмова у виплаті страхового відшкодування. Підстави для відмови страховика у виплаті страхових сум (страхове відшкодування). Підстави для припинення договору страхування. Строк дії договору. Зобов'язання по обов'язковому страхуванню. Окремі види договорів добровільного майнового страхування. Договори морського страхування. Договори страхування транспортних засобів. Договори страхування будівель. Договори страхування вантажів. Договори страхування цивільно-правової відповідальності. Окремі види договорів особистого страхування.