Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бакалавр / 1_razdel.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
2.44 Mб
Скачать

1.1.2 Службове призначення та опис роботи механізму в склад якої входить складальна одиниці

Плоско - шліфувальний верстат ЗЛ722В призначений для обробки плоских поверхонь периферією і торцем шліфувального круга, а також фасонних поверхонь профільованим колом.

Шліфовані деталі в залежності від матеріалу, форми і розмірів закріплюються на електромагнітній плиті або безпосередньо на робочій поверхні столу.

Плоско – шліфувальний верстат ЗЛ722В (рисунок 1.4) складається з станини 1 на якій встановлено стіл 5, який здійснює зворотно – поступальний переміщення по напрямних від гідроциліндра, розташованого в станині. Закріплення заготовок зазвичай роблять за допомогою магнітної плити 12, пригвинченої до столу. На станині змонтована стійка 9, несуча шліфувальну бабку 10 з горизонтальним шпинделем шліфувального круга 11, закритого кожухом 7. Шпиндель обертається від електродвигуна, вбудованого в шліфувальну бабку.

Механізми подач працює від гідроциліндрів, в які надходить мастило від гідростанції 13, керованої від панелі 2. Установчі ручні переміщення столу здійснюють маховиком 3, а шліфувальної бабки маховиком 8. Включення і виключення верстата виконують з пульта управління 4. Під час роботи магнітна плита з оброблюваної заготовкою закривається кожухом 6. Подача МОР забезпечується від бачка з насосом 14.

1 - станина, 2 - панель; 3. 8 - маховики, 4 - пульт управління; 5 - стіл; 6. 7 - кожухи;

9 - стійка; 10 - шліфувальна бабка; 11 - шліфувальний круг; 12 - магнітна плита;

13 - гідростанція; 14 - насос.

Рисунок 1.4 – Плоско – шліфувальний верстат ЗЛ722В

Синусний пристрій закріплений за допомогою електромагніта на столі верстата. Схема закріплення закріплення на рисунку 1.5.

1 – електромагнітний стіл верстата; 2 – синусний пристрій;

3 – сили електромагніту столу; 4 - упори

Рисунок 1.5 – Базування пристрою на столі верстата

На електромагнітному столі верстата закріплюють синусний пристрій нижньою плитою включаючи електромагніт. Електромагнітне поле поширюється і на синусний пристрій, але його сили не вистачає, тому після встановлення на потрібний кут плиту, потрібно включити елетромагніт у мережу постійного струму. На елетромагнітний стіл синусного пристрою кріплять оброблювану заготовку. Проводять обробку заготовки. Елетромагніт після обробки відключають і знімають деталь.

Плоско – шліфувальний верстат повинен виконувати своє службове призначення при температурі навколишнього середовища С та відносній вологості повітря 75 ± 10%.

1.1.3 Службове призначення складальної одиниці

Синусний пристрій призначений встановлювати під кутами і закріплювати заготовки на електромагнітному столі при обробці їх на плоско – шліфувальному верстаті ЗЛ722В.

На синусному пристрої можна оброблювати заготовки з похилими площинами.

Зокрема на синусному пристрої обробляють похилі площини деталей.

Кут повороту плит можна регулювати в межах від 0 до 45°.

Для нахилу оброблюваної деталі на кут під ролик підкладають блок кінцевих мір довжини ( за ГОСТом 9038-59 ).

Відхилення від паралельності установчої площини електромагнітного столу пристрою відносно столу верстата складає ±0,05 мм.

Похибка обробки на даному пристрої може складати ±0,05 мм.

Для затиску пристрою на столі верстата потрібно прикласти силу 100 Н.

Сила затиску електромагнітного столу синусного пристрою складає 100 Н.

Пристрій повинен працювати при відносній вологості повітря в межах 75±15% та при температурі навколишнього середовища експлуатації 20±10С.

Соседние файлы в папке Бакалавр