Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Документ Microsoft Office Word

.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
204.21 Кб
Скачать

 

Вибір місцерозташування установки

 Золоте правило розташування біогазової установки свідчить, що установка належить фермі, а не кухні. Краще, якщо ємкість для змішування сировини безпосередньо з'єднується з підлогою ферми. Навіть якщо доведеться прокласти декілька метрів газових труб, це дешевше, ніж транспортування сировини.

 

Рівень підлоги ферми повинен розташовуватися вище за рівень ємкості для підготовки сировини, тоді гній і урина тварин потраплятимуть в цю ємність під дією сил гравітації самостійно. Якщо вузол вивантаження біогазової установки буде розташований вище за рівень довколишніх полів, це сприятиме легшому розподілу біодобрив по цих полях.

 

Вибір конструкції біогазової установки

 

 В даний час розроблена безліч конструкцій біогазових установок, відповідних для роботи в різних кліматичних умовах. Вибір конструкції біогазової установки - найважливіший етап процесу планування. До вибору конструкції потрібно мати уявлення про базові проблеми, можливі для біогазової установки.

 

У місцевостях з порівняно холодним кліматом, ізоляція і підігрів реактора важливі для цілорічної роботи установки. Кількість і тип сировини, що переробляється, впливають на розмір і тип установки і конструкції систем завантаження і вивантаження сировини. Вибір конструкції установки також залежить від наявності будівельних матеріалів.

 

Критерії для вибору конструкції

 Місце визначає в основному підземний або надземний реактор будуватиметься і у разі надземної конструкції, вертикальний або горизонтальний.

 

Існуючі споруди можуть бути використані для зберігання біодобрив, наприклад, порожні ями або металеві ємкості. Для зменшення витрат при плануванні необхідно враховувати наявність вже готових частин установки.

 

Наявність сировини визначає не тільки розмір і форму ємкості для змішування сировини, але і об'єм реактора, підігріваючі і перемішуючі пристрої. Перемішування за допомогою біогазу можливо при змісті твердих частинок нижче 5%. Механічне перемішування стикається з труднощами при вмісті в сировині більше 10% твердих частинок.