Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Описи предметних областей.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
130.56 Кб
Скачать
  1. 31. Облік основних засобів на підприємстві

Основні засоби (ОЗ) – це матеріальні активи, термін експлуатації яких більше року і вартість більше 1000грн: це будівлі, обладнання, комп’ютерна та автотехніка і таке інше. Протягом кожного місяця ведеться облік ОЗ, який включає облік наявності ОЗ і нарахування амортизації ОЗ. Місячний цикл обліку полягає в наступному:

  • Нарахування амортизації– це організований процес врахування зносу ОЗ, розтягнутий на плановий період його експлуатації. На початку місяця балансова вартість обладнання зменшується на певну суму, яка залежить від терміну або інтенсивності експлуатації ОЗ. В бухгалтерському обліку обліковується (кредитується) знос ОЗ і формуються (дебетуються) витрати на амортизацію ОЗ. При цьому для кожної матеріально-відповідальної особи бухгалтер по ОЗ створює і проводить первинний документ – Акт нарахування амортизації, який містить список ОЗ, за які відповідає матеріально-відповідальна особа, і суми нарахування амортизації для кожного ОЗ.

  • Облік руху ОЗ. Після нарахування амортизації матеріально-відповідальні особи обліковують придбання, введення в експлуатацію, переміщення, списання і реалізацію ОЗ.

Одним з основних звітів по обліку ОЗ є Відомість наявності, яка по кожній матеріально-відповідальній особі і ОЗ містить балансову вартість і знос на дату видачі відомості.

12