Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Етикет в Канаді або Як слід поводитися

.docx
Скачиваний:
43
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
14.84 Кб
Скачать

Етикет в Канаді або Як слід поводитися. Канада пишається своєю багато національністю. Що проявляється в нормальному відношенні до інших мов , крім англійської та французької. Наприклад , в Торонто публікується величезна кількість матеріалів на 70 мовах. Канадці звикли розмовляти з людьми , чиєю рідною мовою не є англійська , проте приїжджим , часом , слід бути терплячими і ввічливими . Для більшості людей буде відкриттям різниця в мові між жителями Канади і США .

Франка говорять канадці можуть бути дуже терплячими до тих, хто погано володіє французькою . Безсумнівно це хороша можливість підтягнути свій французький . Помічено , що якщо ви дуже погано висловлюватися англійською з уродженцем Канади , він терпляче вислухає вас і навіть постарається допомогти вам висловити свою думку.

Приїжджі часто помічають чемність канадців. Частково це пояснюється британським спадщиною. Але ще більше приїжджих може здивувати той факт , що канадці дуже швидко і майже завжди використовують слова «будь ласка » і « спасибі» , а також вибачаються при зіткненні на тротуарах.

За вдачею канадці більш стримані і закриті ніж їх сусіди - американці , але не менш доброзичливі і чуйні. Тому не бійтеся питати у них як дістатися до потрібного вам місця , тому що канадці з великою охотою допоможуть і підкажуть вам відповідь на ваше запитання.

Публічна поведінка У бізнесі У діловій обстановці рукостискання означає привітання або подання . Чоловіки зазвичай першими простягають руку жінці для рукостискання . Відкрите і доброзичлива поведінка це звичайна необхідність при зустрічах ділових партнерів. Канада являє собою дуже відкрите суспільство , де в порядку речей громадська терпимість.

Проте хвастощі етикетом тут не схвалюється . На людях тут прийнято стримувати свої почуття і емоції ( ну зовсім про нас з Настею , особливо про мене) . Більшість канадців намагається бути тактовними по відношенню до тих , з ким вони спілкуються. Перед тим як іммігрувати до Канади буде також корисно знати , що в більшості випадків вони намагаються обходити гострі кути , вважаючи за краще не сперечатися прилюдно .

Вважається нечемним говорити на іншій мові , при людях , які не розуміють цієї мови . У цілому , канадці люблять себе зараховувати до тих, хто терпимо ставиться до різних релігій , в той же час більшість з них не любить , коли представники релігій занадто виставляють її напоказ.