Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лойко С.В. Записка.doc
Скачиваний:
53
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
1.04 Mб
Скачать

2.5 Розрахунок технологічної лінії первинної обробки молока

Вихідними даними для розрахунку і вибору обладнання технологічної лінії (ПТЛ) первинної обробки молока є поголівя корів на фермі (комплексі), їх продуктивність та кратність доїння.

Необхідна пропускна здатність лінії обробки молока визначається за формулою:

, кг/год., (4.7.1)

де – кількість корів на фермі, гол.;

–середньорічний надій на корову, кг.;

–коефіцієнт місячної нерівномірності надходження молока;

–коефіцієнт нерівномірності разового надою (= 0,55 – 0,6 – при трьохкратному доїнні,= 0,82 – 0,9 – при двохкратному доїнні)

–коефіцієнт, що враховує тривалість лактації корів, (= 0,8 – 0,82)

–тривалість разового доїння, год.

Попередній вибір обладнання лінії обробки молока забезпечується уже на стадії обґрунтування технології схеми первинної обробки молока.

Спочатку підбирають обладнання, за допомогою і куди молоко надходить із доїльної установки. Потім комплектують та апарати відповідно до прийнятої технологічної схеми обробки молока. При цьому віддавати перевагу новим зразкам високопродуктивного і перспективного технологічного обладнання .

По пропускній здатності технологічних ліній з використанням значень продуктивності вибраних машин і обладнання , визначається їх кількість за формулою:

, (4.7.2)

де – продуктивність машини або обладнання по каталогу, кг/год.

Визначення кількості резервуарів

Загальна місткість резервуарів для приймання і зберігання молока визначається за формулою:

, кг., (4.7.3)

де – кратність вивезення молока з ферми .

Резервуари для молока мають такі розміри робочої ємності: 1,0 м3, 2,5 м3, 1,6 м3, 4,0 м3, 6,3 м3, 10,0 м3.

У відповідності з типорозрядом молочних резервуарів підбираємо резервуар.

Крім резервуарів основних випускається резервуари місткістю менше 1,0 м3 і більше 10,0 м3, розміри яких встановлені у відповідності з міжнародним стандартом (ряд чисел R 5).

В практичній діяльності часто необхідно знати не тільки робочу, але й геометричну місткість резервуара, а також площу його поверхні.

Для приймання і зберігання молока використовуються резервуари різної форми: прямокутні, циліндричні, напівциліндричні тощо.

Найбільш вигідна форма прямокутного резервуара – кубічна. При конструюванні такого резервуара намагаються ,щоб його висота дорівнювала ширині. Ухил дна приймають 1/10...1/50.

Таблиця - Розрахунки лінії первинної обробки молока

Пропускна здатність лінії обробки молока

кг/год

Qпо

2003

Кількість дійних корів

шт

m

200

Середньорічний надій на голову

кг

G

4500

Коефіцієнт місячної нерівномірності надходження молока

 

с

1,3

Коефіцієнт нерівномірності разового надою

 

kр

0,9

 

kр

0,6

Коефіцієнт що враховує тривалість лактації корів

 

ρл

0,8

Тривалість циклу разового доїння всіх корів

год.

Tц

1,8

показник кратності вивезення молока з ферми

 

ів

1

Загальна місткість резервуарів

кг

Vр

1603

  1. Охорона праці

При розробці заходів з охорони праці на скотарських підприємствах керуватись вимогами Закону України від 14.10.92 № 2694-ХІІ «Про охорону праці». ДНАОП 2.0.00-1.01-00 «Правила охорони праці у сільськогосподарському виробництві» та іншими діючими міжгалузевими і галузевими нормативними актами та Державними стандартами України з охорони праці.

Температуру, вологість та швидкість руху повітря у виробничих приміщення відзначають згідно з цими Нормами.

Технологічне обладнання, яке виділяє забруднюючі речовини, обладнують місцевими відсмоктувачами.

Гранично допустимі концентрації забруднюючих речовин у повітpi робочої зони не повинні перевищувати значень, передбачених ГОСТ 12.1.005-88 "Общие санитарно-гигиенические требования к воздуху рабочей зоны".

Охорона праці при експлуатації технологічного обладнання повинна здійснюватися згідно з інструкцією по його монтажу i експлуатації та НАОП 2.1.20-1.05-67 «Техніка безпеки для робітників, які зайняті монтажем технологічного устаткування тваринницьких i птахівницьких ферм».

Двері, вікна, вентиляційні шахти повинні бути запроектовані так, щоб не виникали протяги в зоні постійних робочих місць.

Передбачити заходи для запобігання шкідливої дії шуму в приміщеннях і на території скотарського підприємства, якщо його рівень перевищує межі, що наведені в ГОСТ 12.1.003-83 «Шум. Общие требования безопасности»

Скотарське підприємство (комплекси, ферми, малі ферми) має бути забезпечене санітарно-побутовими приміщеннями відповідно до вимог СНиП 2.09.04-87 «Административные и бытовые здания" та інших діючих нормативних документів.

Висновок:

Список використаної літератури:

  1. «Проектування технологій і технічних засобів для тваринництва», за редакцією Скорика О.П., Полупанова В.М., Харків 2008р., 353 с.

17