Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ ДО КР РЕГ МЕНЕДЖМЕНТ.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
194.56 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Конотопський інститут СумДУ

Методичні вказівки

до виконання курсової роботи

з дисципліни "Регіональний менеджмент"

для студентів спеціальності

6.030601 "Менеджмент організацій "

денної та заочної форм навчання

Конотоп -2009

Методичні вказівки до виконання курсової роботи для студентів для студентів спеціальності 6.030601 "Менеджмент " денної та заочної форм навчання з дисципліни "Регіональний менеджмент"/Укладач Г.І.Самусь.-Конотоп ,2009.

Зміст

1.Загальні положення

1.1 Мета та завдання курсової роботи

1.2 Організація виконання курсової роботи

2.Основні етапи ,вказівки та вимоги до оформлення курсової роботи

2.1 Зміст курсової роботи

2.2 Основні етапи роботи студентів над курсовою роботою

2.3 Вимоги до оформлення курсової роботи

3. Тематика курсових робіт

Перелік рекомендованої літератури

Додатки

1. Загальні положення

Відповідно до навчального плану з дисципліни «Регіональний менеджмент»: спеціальності 6.030601 "Менеджмент " студенти денної та заочної форм навчання виконують курсову роботу.

1.1. Мета та завдання курсової роботи

Курсова робота з дисципліни «Регіональний менеджмент»: є самостійною творчою роботою студентів.

Метою написання курсової роботи є: оволодіння навичками самостійного аналізу територіальної організації продуктивних сил; навчання добору необхідного матеріалу з літературних, статистичних та інших джерел, систематизація його й відповідні висновки.

У курсовій роботі з дисципліни необхідно враховувати соціально-економічні зміни, які відбуваються в нашому суспільстві на сучасному етапі, нові підходи в економіці, в розміщенні виробництва, в системі управління народним господарством. Особливу увагу необхідно приділяти новим соціально-економічним проблемам, які виникли у зв'язку з проголошенням державної незалежності України, трансформаційних змін ринкової економіки у русло ринкової, особливості управління розвитком регіонів ,володіти основними поняттями.

Студент готує курсову роботу на одну з тем із запропонованого викладачем переліку. Студент має право (з дозволу викладача) самостійно обирати тему, яка не передбачена цими рекомендаціями.

Виконання курсової роботи є однією з важливих форм самостійної роботи студентів з вивчення дисципліни. У процесі підготовки роботи студенти глибоко і всебічно знайомляться з найважливішими і найскладнішими економічними проблемами, вчаться аналізувати сучасні явища економічного життя регіону і робити науково обгрунтовані теоретичні і практичні висновки.

Студенти, виконуючи курсову роботу набувають досвіду роботи з науковою літературою, виокремлення головних положень, які безпосередньо стосуються обраної теми, вчитися логічно і чітко висловлювати свої думки при розкритті теоретичних питань і, що особливо важливо, творчо застосовувати економічну теорію, пов'язуючи загальні теоретичні положення з конкретною дійсністю, практикою становлення і розвитку ринкових відносин у регіонах нашої країни.

У процесі підготовки курсової за допомогою бібліографічних каталогів студенти отримують навички самостійного підбору необхідної літератури, фактичного і цифрового матеріалу, роботи із статистичними довідниками, складання таблиць, діаграм. Все це не тільки розширює і поглиблює знання у сфері економіки, але і спонукає до нових наукових досліджень і самостійного вивчення важливих і складних теоретичних проблем.

Під час виконання курсової роботи і особливо при їх захисті студенти набувають необхідне уміння для підготовки виступів і доповідей на семінарських заняттях, участі в дискусіях і наукових конференціях.

Підбиваючи підсумки вищевикладеного, зазначимо, що підготовка курсової роботи на належному рівні має велике самовиховне значення, сприяє формуванню у студентів глибоких знань та особистих переконань як майбутнього спеціаліста.