Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Задания 2 сем_219 ск _2016 / Виробнича практика з обл_ку _ аудиту / виробн практика з обл_ку _ аудиту испр.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
285.18 Кб
Скачать

5. Облік інших видів кредиторської заборгованості

5.1. Вивчити систему розрахункових відносин підприємства з постачальниками (підрядниками), ознайомитись з обліком іншої поточної заборгованості: короткострокових кредитів, поточної заборгованості за довгостроковими зобов’язаннями, розрахунків по податкам і платежам, розрахунків по іншим операціям, розрахунків з учасниками та доходів майбутніх періодів.

5.2. Ретельно вивчити порядок оформлення розрахункових документів: рахунків – фактур, доручень, платіжних вимог – доручень, платіжних доручень, довіреностей, товарно – транспортних накладних, податкових накладних. Набути практичні навички складання відомості 3.3 аналітичного обліку розрахунків з постачальниками та підрядниками, журналу 3 по кредиту рахунку 63 "Розрахунки з постачальниками та підрядниками". Заповнити Головну книгу за даними журналу 3 по кредиту рахунку 63 "Розрахунки з постачальниками та підрядниками" та іншими регістрами.

5.3. Представити схему документообігу з обліку розрахункових операцій, яка застосовується на підприємстві.

5.4. Ознайомитись з порядком проведення інвентаризації розрахунків, відображення результатів інвентаризації в бухгалтерському обліку.

5.5. Додати до Звіту: рахунок – фактуру, платіжне доручення, реєстр операцій, журнал 3 по кредиту рахунка 63.

5.6. Ознайомитись з нормативними документами щодо відображення в бухгалтерському обліку операцій по кредитах банків та іншим позикам. Ознайомитись з порядком укладання кредитного договору. Перевірити кореспонденцію рахунків господарських операцій з обліку кредитів.

5.7. Додати до Звіту журнал 2 за поточний місяць.

5.8. Ознайомитись із законодавством України щодо податків, що сплачуються досліджуваним підприємством, а також їх відображенням в бухгалтерському обліку. Набути практичні навички складання відомості 3.6 аналітичного обліку розрахунків з бюджетом, журналу 3 по кредиту рахунку 64 "Розрахунки за податками і платежами".

5.9 Додати до Звіту: журнал 3 по кредиту рахунку 64 "Розрахунки за податками і платежами" та відомість 3.6 аналітичного обліку розрахунків з бюджетом, Головну книгу за рахунками 641, 642.

6. Фінансовий облік доходів за видами діяльності

6.1. Описати стан обліку доходів від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг). Прийняти участь і засвоїти техніку складання первинної і зведеної документації з реалізації продукції. Вивчити бухгалтерські проводки на підприємстві по даній темі. Прийняти участь і засвоїти техніку складання реєстрів документів з реалізації готової продукції, товарів, робіт, послуг; відомості (книги) аналітичного обліку.

6.2. Дослідити діючу на підприємстві практику обліку інших операційних доходів, доходів від участі в капіталі, інших фінансових доходів, інших доходів.

6.3. Додати до Звіту з практики: форми первинних документів (2 – 3 примірники): ТТН, накладні, податкові накладні, акти виконаних робіт, журнал 6, Головну книгу.

7. Облік фінансових результатів на підприємстві

7.1. Дослідити діючу на підприємстві практику обліку фінансових результатів, нерозподіленого прибутку або непокритого збитку, охарактеризувати субрахунки, що застосовуються при цьому підприємством; вивчити бухгалтерські проводки на підприємстві по даній темі (рах. 79, 44).

7.2. Додати до Звіту з практики бухгалтерську довідку з визначення фінансових результатів, Головної книги.