Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Навч. прогр..doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
145.92 Кб
Скачать

Тема № 2. Судово-правова реформа та проблеми розвитку кримінального процесуального законодавства України

Основні положення Концепції судово-правової реформи в Україні. «Мала» судова реформа 2001 року та її роль у приведенні кримінального процесуального законодавства України у відповідність до міжнародних стандартів. Сучасний стан реформування кримінального процесуального законодавства. Тенденції розвитку кримінального процесуального законодавства України.

Тема № 3. Механізм прийняття кримінальних процесуальних рішень

Поняття та сутність кримінальних процесуальних рішень. Поняття механізму прийняття кримінальних процесуальних рішень та його структурні елементи. Правила прийняття кримінальних процесуальних рішень. Зміст і форма кримінальних процесуальних рішень, механізм їх оскарження в кримінальному судочинстві.

МОДУЛЬ ІІ

Тема № 4. Проблеми відшкодування (компенсації) матеріальної та моральної шкоди у кримінальному судочинстві України

Підстави для відшкодування (компенсації) шкоди, заподіяної кримінальним правопорушення. Поняття та проблеми відшкодування моральної шкоди в кримінальному судочинстві. Цивільний позов як засіб відшкодування шкоди, заподіяної кримінальним правопорушенням. Предмет цивільного позову. Умови розгляду цивільного позову під час кримінального провадження. Порядок відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення. Рішення суду щодо цивільного позову.

Тема № 5. Процес доказування та проблеми істини у кримінальному процесі

Доказування в кримінальному судочинстві як різновидність пізнання. Загальна характеристика процесу доказування в кримінальному судочинстві. Проблеми встановлення об’єктивної істини в кримінальному процесі. Формальна (судова) істина.

Тема № 6. Проблеми використання у кримінальному процесі фактичних даних, отриманих у ході адміністративної та оперативно-розшукової діяльності

Правова основа використання фактичних даних, отриманих у ході адміністративної та оперативно-розшукової діяльності, у процесі доказування під час кримінального провадження. Проблеми перевірки процесуальним шляхом даних, отриманих у ході адміністративної та оперативно-розшукової діяльності. Умови допустимості таких даних.

ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ № 2

«АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ПРОВАДЖЕННЯ В ОКРЕМИХ СТАДІЯХ КРИМІНАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ»

МОДУЛЬ ІІІ

Тема № 7. Проблеми процесуальної відповідальності

Поняття і сутність процесуальної відповідальності як різновиду юридичної відповідальності. Підстави процесуальної відповідальності. Форми та порядок реалізації процесуальної відповідальності.

Тема № 8. Проблеми провадження в окремих стадіях кримінального процесу

Проблеми посилення процесуальної самостійності та незалежності слідчого.

Проблеми досудового розслідування кримінальних правопорушень. Проблеми оскарження рішень, дій чи бездіяльності під час досудового розслідування.

Проблеми судового провадження у першій інстанції. Проблеми підготовчого провадження. Проблеми судового розгляду кримінальних правопорушень. Проблеми особливих порядків провадження в суді першої інстанції.

Проблеми кримінального провадження в суді апеляційної інстанції.

Проблеми кримінального провадження в суді касаційної інстанції.

Проблеми кримінального провадження за нововиявленими обставинами.

Проблеми кримінального провадження у Верховному суді України.

Проблеми кримінального провадження на підставі угод.

Проблеми кримінального провадження у формі приватного обвинувачення.

Проблеми кримінального провадження щодо окремої категорії осіб.

Проблеми кримінального провадження щодо неповнолітніх.

Проблеми кримінального провадження щодо застосування примусових заходів медичного характеру.

Проблеми кримінального провадження, яке містить відомості, що становлять державну таємницю.

Проблеми кримінального провадження на території дипломатичних представництв, консульських установ України, на повітряному, морському чи річковому судні, що перебуває за межами України під прапором або з розпізнавальним знаком України, якщо це судно приписано до порту, розташованого в Україні.

Проблеми відновлення втрачених матеріалів кримінального провадження.