Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
25
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
96.26 Кб
Скачать

1.4 Актуальність задачі автоматизації системи обліку та нарахування пенсії

Система персоніфікованого обліку відомостей у системі обов'язкового державного пенсійного страхування (СПОВ) одна з ключових елементів реформування системи соціального страхування в Україні [3].

Старт її розбудови було дано Указом Президента України від 04.05.1998 № 401/98, Постановами Кабінету Міністрів України від 04.05.1998 № 401/98 та від 08.06.1998 № 832 [2].

Сьогодні система персоніфікованого обліку стала однією з найбільших інформаційних систем в Україні. Її діяльність охоплює всю територію України і майже все працююче населення. Станом на середину 2004 року центральна база даних системи містить більше 100 мільйонів документів по 25 мільйонам застрахованих осіб. Відомості, що надаються системою, використовуються при призначенні та перерахунках трудових пенсій [4].

Нового потужного імпульсу розвитку системи персоніфікованого обліку надала Постанова Кабінету Міністрів України 28.03.2002 № 381 “Про проведення експерименту з використання даних персоніфікованого обліку відомостей у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування для призначення страхових виплат, державної допомоги сім'ям з дітьми, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям та житлових субсидій”. Згідно з цією Постановою в експериментальному режимі впроваджується щомісячний облік персоніфікованих відомостей, і не тільки щодо внесків до Пенсійного фонду, а також і до інших фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування з відповідним наданням накопичених відомостей у випадку настання страхових випадків, по яких повинна призначатись соціальна допомога [2].

Система персоніфікованого обліку відомостей у системі обов'язкового державного пенсійного страхування (СПОВ ПФУ) забезпечує збирання, обробку та накопичення даних про доходи, внески до Пенсійного фонду, інформацію про трудовий стаж громадян. На підставі цієї інформації обчислюється розмір трудової пенсії та інших соціальних виплат залежно від внесків та стажу застрахованих осіб. СПОВ являє собою розподілену корпоративну систему, складові частини якої розташовуються на всій території України у всіх місцевих, регіональних відділеннях Пенсійного фонду, а також в Інформаційному центрі СПОВ у м. Києві.

Об'єктом обліку системи є індивідуальні відомості про накопичені пенсійні права застрахованих осіб (під цю категорію потрапляє майже все населення України, а також деякі категорії іноземців). Збирається інформація про доходи громадян, їх внески до Пенсійного фонду України, загальний трудовий стаж та додаткова інформація про особливі умови, що передбачають пільгові права на пенсійне забезпечення. Індивідуальні відомості про застраховану особу, після відповідної обробки на місцевому рівні, передаються через телекомунікаційну мережу до централізованого державного банку даних Інформаційного центру СПОВ. У цьому сховищі, у вигляді структурованих облікових карток застрахованих осіб, накопичуються відомості про їх пенсійні права незалежно від того, в якому куточку України людина працювала [3]. Зібрана інформація використовується для призначення пенсії, а також являє собою вкрай важливе і достовірне джерело даних для статистичного аналізу та прогнозування.

Розроблювана інформаційна система управління Пенсійного фонду Катеринопільського відділення повинна бути побудована на основі використання реальних даних функціонування та давати достовірні і надійні результати у зручній та наочній для користувача формі.

Висновки до розділу 1

  1. Обґрунтовано необхідність розробки інформаційно-аналітичної системи управління Катеринопільського Пенсійного фонду.

  2. Проведено аналіз, оцінку та дослідження діяльності пенсійного фонду України.

  3. Представлено постановку проблеми та її актуальність.

16

Соседние файлы в папке ДЕЙНЕГА БОГДАН