Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
RGR_Kosenko.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
134.66 Кб
Скачать

2.2 Виробничі бази

До виробничих баз будівництва автомобільних доріг потрібно віднести кар'єри кам'яних матеріалів, притрасові кар'єри, асфальто- та цементобетонні заводи (АБЗ та ЦБЗ), притрасові склади мінеральних матеріалів (щебеню, піску, гравію тощо), притрасові склади органічних та мінеральних в'яжучих.

Розміщення АБЗ та ЦБЗ вздовж автомобільної дороги і довжину ділянок, що обслуговуються нею, треба встановлювати проектом організації будівництва відповідно до швидкості будівельного потоку.

АБЗ та ЦБЗ повинні відповідати вимогам чинних нормативних документів щодо норм викидів шкідливих речовин у повітря.

Склади органічних в'яжучих матеріалів повинні мати обладнання, яке унеможливлює забруднення ґрунтів та вод (відкритих та підземних).

На майданчиках складування мінеральних матеріалів на території АБЗ та ЦБЗ, прирейкових баз необхідно влаштовувати тверде покриття з забезпеченням поверхневого водовідведення.

Екологічні та санітарні вимоги та норми з розміщення виробничих баз повинні відповідати ДБН А.2.2-1.

3. Розв’язка доріг в одному рівні з урахуванням швидкості руху, габарити автотранспортних засобів і навантаження для доріг з основою і покриттям з грунтів укріплених в’яжучими матеріалами.

3.1 Поперечний розріз дорожнього покриття для дороги III категорії.

Рис. 3.1 Поперечний розріз дорожнього покриття для дороги III категорії

1 — покриття; 2 — основа; 3 — нижній шар основи; 4 — земляне полотно; 5 — вирівнювачий шар; 6 — крайова укріплювальна смуга; 7 — укріплена частина обочини; 8 — неукріплена частина обочини; 9 — откос

3.2 Дорожні одяги.

Дорожні одяги з покриттями перехідного типу (щебеневі і гравійні з міцних гірських порід, з маломіцних кам'яних матеріалів і ґрунтів, що укріплені органічними, неорганічними чи комбінованими в'яжучими, доцільно передбачати на дорогах IV та V категорій, а також при стадійному будівництві дорожнього одягу на дорогах III категорії.

Рис. 3.2 – Конструкції полегшених одягів доріг III – IV категорій з удосконаленим покриттям

де: 1 – асфальтобетон дрібнозернистий; 2 – крупнозернистий асфальтобетон або фракційний щебінь (гравій), оброблений бітумом; 3 – підібрана щебенева (гравійна) суміш, щебінь влаштований за способом розклинки; 4 – ґрунт, укріплений неорганічним в'яжучим; 5 – ґрунт підвищеної щільності; 6 – пісок, гравій, шлак; 7 – щебінь, оброблений органічним в'яжучим в установці; 8 – ґрунт чи щебенево-піщана суміш, оброблені комбінованим в'яжучим; 9 – ґрунт чи маломіцний кам'яний матеріал, оброблений органічним в'яжучим; 10 – ґрунт підвищеної щільності.

3.3 Розвязка доріг в одному рівні.

Висновок

Під час виконання розрахунково-графічної роботи я здобув навички проектування доріг: визначення розрахункової швидкості руху та габарити автотранспортних засобів, навантаження для доріг, організовувати будівництво.

Список літератури

1. Инструкция по проектированию жестких дорожных одежд ВСН 197-91

2.Перехрещення та примикання автомобільних доріг в одному рівніВБН В.2.3-218-192:2005

3. Дорожній одяг нежорсткого типу ВБН В.2.3-218-186-2004

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]