Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
huh.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
1.87 Mб
Скачать

2. Конструктивні рішення.

За конструктивним рішенням будівля безкаркасна з повздовжніми і поперечними несучими стінами. Просторова жорсткість будівлі забезпечується фундаментом, несучими стінами, несучими елементами перекриття та покриття.

Конструктивні рішення будинку прийняті за умовами уніфікації основних будівельних параметрів, навантажень на міжповерхові перекриття та покрівлю.

2.1 Фундаменти. Вимощення

Фундамент під зовнішні стіни прийняті стрічкові, збірні. Матеріал фундаменту – залізобетон.

Глибина закладання фундаменту прийнята згідно з розрахунку з урахуванням виду ґрунту, району будівництва, теплового режиму підпілля та розташування фундаменту, згідно [ 6 ].

Виходячи з вище перелічених умов, глибина закладання фундаменту становить – 1000мм від рівня поверхні ґрунту.

Підошва фундаменту під зовнішні і під внутрішні стіни розташована на відмітці -1,350мм

Ширина фундаменту під зовнішні стіни прийнята – 600мм, під внутрішні – 550мм. Фундамент влаштовано на подушку - залізобетонні плити. Цоколь будівлі запроектовано заввишки 350мм з обов’язковим влаштуванням горизонтальної гідроізоляції. По верхньому обрізу фундаменту обов’язково влаштовується горизонтальна гідроізоляція з двох шарів руберойду. Для захисту від зовнішнього атмосферного впливу на фундаменти в проекті передбачено влаштування бетонне вимощення, ширина якого становить 800мм.

2.2 Стіни перегородки та перемички

Проектом передбачені зовнішні стіни будівлі утеплені в середині конструкції стіни.

Конструктивне рішення такої стіни передбачає влаштування зовнішньої стіни з облицьованої, порожнистої, керамічної цегли завтовшки 120мм, прийнятої згідно [7], та внутрішньої стіни з рядової , повнотілої керамічної цегли 250мм, в порожнини між якими укладені теплоізоляційні плити з очерету завтовшки 100мм прийнятої згідно [8].

Перегородки спираються на міжповерхове перекриття, а на першому поверсі на конструкції підлоги.

Проектом передбачені суцільні перегородки із звичайної цегли. Перегородки влаштовані в ¼ цеглини. Для надання необхідної стійкості, вони армовані горизонтальними і вертикальними стрижнями. Зв'язок перегородок з перекриттям забезпечується випуском з них арматури, а також за допомогою цвяхів і йоршів. Згідно проекту у будівлі передбачені брускові перемички, заввишки 65 мм, завширшки 120 мм і завдовжки 120мм, прийняті згідно [9].

Таб.2 Відомість перемичок

Марка

Схема перерізу

ПР 1

ПР 2

ПР3

2.3 Перекриття

Система спирання елементів перекриття прийнята в відповідності з конструктивною схемою будинку – на поздовжні стіни згідно з [25].

В якості безбалочного перекриття використовуємо багатопустотні панелі-настили розмірами 1.2х4.6м, плити виготовляються по ГОСТ 9561-91.

Закладання кінців панелей-настилів виконується на несучі стіни. Біля сходової клітки робимо монолітну ділянку.

Нижня частина перекриття – стеля вирівнюється шпаклюванням завтовшки 5мм.

    1. Підлога

Тип та товщина підлоги відповідають основному призначенню приміщень прийняті згідно[11].

У більшості приміщень запроектовані підлоги по лагах із паркетним покриттям. У якості основи під підлогу на першому поверсі влаштовується природний грунт. При влаштуванні підлоги по грунту в проекті передбачено бетонну стяжку – завтовшки 150-200мм. Щоб захистити підлогу від ґрунтової вологи передбачено влаштовування підпілля. Для влаштування паркетної підлоги на першому поверсі передбачене застосування дощок завтовшки 37мм, завширшки 120мм із деревини хвойних порід, гарно висушених.

При влаштуванні підлог по перекриттю в жилих кімнатах передбачена паркетна підлога. Вона виконується із дубової паркетної клепки прямокутної форми завдовжки 200мм, завширшки 400мм, з пазами по всім бічним граням.

Паркет укладається на бітумній мастиці по стягуванню із цементного розчину по бетонній основі. З метою запобігання скрипіння підлоги по основі додатково, насухо укладається шар будівельного паперу. Після укладання паркетної підлоги виконується її суцільне циклювання і покриття лаком.

В коридорах передбачене влаштування підлоги із лінолеуму. Основою під лінолеум слугує шлакова засипка із звичайним цементно-піщаним стягуванням. Для наклеювання лінолеуму передбачене використання ацетонові мастики.

На кухні, у ванній кімнаті і санвузлах передбачене проектом влаштування підлоги із керамічних плиток. Плитки укладаються на основу по шару цеметного розчину завтовшки 15мм з шириною швів між ними 2мм. Плитки укладаються на дьогтьовій мастиці.

Таб.3 Експлікація підлоги

Номер

прим.

Тип

підлоги

Схема підлоги

або тип підлоги за серією

Дані підлоги

Площа, м2

1, 2, 12, 13, 14, 15

1

Паркет

3, 4, 9, 8

2

Лінолеум

3,5,6,11,12

3

Керамічна плитка

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]