Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
юридична психологія.docx
Скачиваний:
67
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
49.72 Кб
Скачать

Варіант з

Завдання 1. Основні етапи формування антисоціальної поведінки.

Завдання 2. Психологічна характеристика юридичної праці.

Завдання 3. "У наш час з усією впевненістю можна сказати, що, зважаючи на постійну напруженість та соціальну відповідальність діяльності правознавця, велику роль в успішному виконанні ним професійних завдань відіграють такі якості, як працездатність, психічна витривалість, швидка орієнтація в нових умовах, глибоке та динамічне мислення, рішучість, моральна стійкість." Про які відносно самостійні компоненти структури особистості йдеться у наведеному висловлюванні?

Література 1,2, З, 4, 23,37, 58

Варіант 4

Завдання 1. Характеристика емоцій та почуттів, їх вплив на діяльність юриста.

Завдання 2. Психологія особистості правопорушника.

Завдання 3. Визначити, якому виду уяви відповідають положення: а) "формує образи на основі опису об'єктів"; б) "створює нові, оригінальні образи"; в) "відтворює образи за словесним описом".

Література 1, 2, 3, 23, 37, 58, 4, 19, 34

Варіант 5

Завдання 1. Психологічна характеристика основних різновидів натовпу.

Завдання 2. Психологічні особливості проведення допиту.

Завдання 3. При розслідуванні автомобільної пригоди потерпіла – літня жінка у своїх свідченнях стверджувала, що її збив автомобіль «Швидка допомога», марки Волга, світло-сірого кольору. В дійсності її збив автомобіль спеціальної медичної служби, марки Москвич, темно-вишневого кольору. Поясніть психологічну природу помилки потерпілої.

Література 1,2. З, 10, 14, 23

Варіант 6

Завдання 1. Психологічна характеристика особистості злочинця та основні чинники її формування.

Завдання 2. Комплексні судово-психологічні експертизи: загальна характеристика.

Завдання 3. Визначте, до якої категорії емоційних явищ (стрес, конфлікт, фрустрація) належать стани осіб у наведених нижче описах:

а) студент вищого навчального закладу під час державних іспитів не може відповісти на досить прості запитання. Він стверджує, що у нього якесь дивне відчуття – він все забув;

б) під час судового розгляду справи у жінки-свідка виникла істерична реакція. вона мала свідчити проти близької їй людини;

в) під час затримання озброєного злочинця працівник карного розшуку отримав поранення внаслідок просторової дезорієнтації.

Література 1,2,3,37,51,58, 60,61

Варіант 7

Завдання 1. Психологічна структура слідчої діяльності.

Завдання 2. Психологічна характеристика особистості засуджених.

Завдання 3. Дайте відповіді на питання: Чому працівник міліції не відчув болю? Завдяки чому він зміг затримати злочинця?

«Все сталося так швидко, що Сергій не встиг отямитися. Він лише побачив, що його товариш впав на землю, а злочинець з пістолетом втікає. Сергій почав його наздоганяти, і раптом сильний удар в ліве плече повалив його на асфальт. Болю він не відчув, думка працювала швидко.

Він чув посвист кулі. Слабкість, що невідомо звідки з’явилась, заважали бігти далі. Тоді Сергій ліг на тротуар, прицілився і почав стріляти навздогін злочинцю. Після чергового пострілу той впав і вже не піднявся».

Література 1, 2, 3, 41, 6, 21, 35, 39, 19, 34, 60

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]