Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Информатика / Спіцина Н.М., Шабельник Т.В. Інформаційні системи і технології.Метод. вказ / Спіцина Н.М., Шабельник Т.В. Інформаційні системи і технології.Метод. вказ..doc
Скачиваний:
55
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
8.95 Mб
Скачать

Методичні вказівки по виконанню індивідуальних завдань

Для виконання індивідуальних завдань за темами студент повинен пройти попередню теоретичну та практичну підготовку на лекційних та лабораторних зайняттях при самостійному вивченні літературних джерел і роботі на ПК.

Індивідуальні завдання виконуються студентом на ПК в комп’ютерних кабінетах, роздруковуються на аркушах формату А4 і оформлюються в звіт.

Звіт повинен мати титульний лист за зразком (рис. 1) і роздруковану індивідуальну роботу згідно варіанту, який надає викладач.

Після створення звіту, студент представляє його викладачу в паперовому та електронному варіанті і захищає свою роботу, відповідаючи на питання за темою роботи.

Звіт виконується вчасно згідно календарно - тематичного плану навчальної дисципліни (модулю) “Інформаційні системи і технології”.

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ДОНЕЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ЕКОНОМІКИ І ТОРГІВЛІ

імені Михайла Туган - Барановського

КАФЕДРА ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ І ТЕХНОЛОГІЙ УПРАВЛІННЯ

Лабораторна робота №

Тема:

Виконав:

студент(ка) гр._____

__________________

ПІБ

Перевірив:

__________________

посада, ПІБ викладача

Дата_______________

Донецьк -____

рік

Рис. 1 – Форма титульного листа

Лабораторна робота № 1

Тема: Робота з простими та складними документами у текстовому редакторі MS Word.

Мета роботи:навчитися настроювати параметри вікна текстового редактора MS Word. Навчитися створювати, форматувати і зберігати документи в текстовому редакторі MS Word. Навчитися основним прийомам форматування документа, що має складну структуру.

Завдання 1. У вікні текстового редактора Microsoft Word встановіть панель інструментів Рисование.

Методичні вказівки.

  1. Запустіть текстовий редактор: ПускПрограммыMicrosoft Word.

  2. Відкрийте меню настройки панелей інструментів і додайте до панелей Стандартная, Форматирование і Рисование: Вид – Панели инструментов (встановіть прапорці).

  3. Видаліть панелі інструментів Стандартная, Форматирование і Рисование: Вид – Панели инструментов (зніміть прапорці).

  4. Відновіть панелі Стандартная, Форматирование і Рисование.

Завдання 2. Настройте параметри відображення документа: режим відображення – Разметка страницы, масштаб - 75%.

Методичні вказівки.

  1. Виберіть режим відображення документа Разметка страницы: кнопка Режим разметки в лівому нижньому кутку вікна документа або Вид – Разметка страницы.

  2. Підберіть найзручніший масштаб відображення документа (наприклад 100%): ,на панелі Стандартная - Масштаб (список, що розкривається). Якщо потрібного значення немає в списку, введіть його безпосередньо в полі списку і натисніть ENTER.

Завдання 3. Встановіть режим відображення комбінацій клавіш в контекстних підказках. Відключіть функцію Делать первые буквы предложения прописными. Встановіть автоматичну перевірку орфографії.