Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

методички_1 / 3119_MV_do_kont_rob_t_prots_ta_ef_upr_org_doc

.pdf
Скачиваний:
12
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
70.1 Кб
Скачать

Вставка картинки

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання контрольної роботи з дисципліни

«Процеси та ефективність управління організацією»

для фахівців з узагальненим об’єктом діяльності 0502 «Менеджмент», для спеціальності 7.050201 «Менеджмент організацій»

(для студентів заочної форми навчання)

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ ДОНБАСЬКА НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ БУДІВНИЦТВА І АРХІТЕКТУРИ

Інститут економіки, менеджменту і права в будівництві Кафедра менеджменту організацій

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання контрольної роботи з дисципліни

«Процеси та ефективність управління організацією»

для фахівців з узагальненим об’єктом діяльності 0502 «Менеджмент», для спеціальності 7.050201 «Менеджмент організацій»

(для студентів заочної форми навчання)

Затверджено на засіданні кафедри

менеджменту організацій протокол № 5 від 26.01.2007р.

Макіївка ДонНАБА 2007

ББК 65.050

Методичні вказівки до виконання контрольної роботи з дисципліни «Процеси та ефективність управління організацією» для фахівців з узагальненим об’єктом діяльності 0502 «Менеджмент», для спеціальності 7.050201 «Менеджмент організацій» (для студентів заочної форми навчання) / Уклад.: Н.Л. Сапельникова - Макіївка: ДонНАБА, 2007. – 17с.

Містять цілі, задачі, зміст, структуру, обсяг и послідовність виконання контрольної роботи. Наведена тематика та вимоги з організації виконання і оформлення контрольної роботи, а також список рекомендованої літератури з кожної дисципліни.

Укладач:

доц. Сапельникова Н.Л.

Рецензенти:

доц. Беззубко Л.В.

 

доц. Долгальова О.В.

Відповідальний за випуск:

проф. Дорофієнко В.В.

 

ЗМІСТ

 

 

 

Стор.

1.

Загальні положення.............................................................................

4

2.

Цілі і задачі контрольної роботи........................................................

4

3.

Завдання на виконання контрольної роботи………………………

5

4.

Вимоги, що пред’являються до контрольної роботи.......................

5

5.

Зміст контрольної роботи...................................................................

5

6.

Організація виконання контрольної роботи.....................................

7

7.

Вимоги до оформлення контрольної роботи....................................

7

8.

Захист контрольної роботи і критерії її оцінки................................

9

9.

Література, що рекомендується за курсом........................................

11

 

Додаток 1. Тематика контрольних робіт ..........................................

14

 

Додаток 2. Завдання на виконання контрольної роботи.................

15

 

Додаток 3. Титульний лист контрольної роботи.............................

16

4

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Контрольна робота з дисципліни «Процеси та ефективність управління організацією» – це науково-практична робота студентів, що спрямована на розв’язання актуальних проблем промислових підприємств, будівництва та інших галузей господарської діяльності в умовах ринкової економіки.

Контрольна робота виконується винятково строго індивідуально кожним студентом в строго встановлені в завданні строки. Дотримання строків виконання роботи контролюється викладачем. Робота, що виконана і підписана студентом перевіряється викладачем і, якщо вона виконана в повному обсязі і за оформленням відповідає вимогам, пред’являється до заліку чи іспиту.

Контрольна робота підводить висновок отриманим знанням студента, в результаті його самостійної роботи і є проміжним етапом контролю знань студентів перед заліком чи іспитом.

2. ЦІЛІ І ЗАДАЧІ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ

Ціль контрольної роботи – закріплення, розширення і систематизація знань студентів, що отримані в процесі вивчення дисципліни, вміння проводити аналітичну роботу, а також розвиток навиків використання літературних джерел.

Основна задача контрольної роботи – перевірка вміння студентів використовувати теоретичні знання, отримані в процесі навчання на практиці шляхом дослідження внутрішнього ринку відповідної діяльності організацій, прийняття рішень тактичних і стратегічних задач в умовах ринкової економіки.

5

3. ЗАВДАННЯ НА ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ

Контрольна робота з даної дисципліни виконується у формі реферату. Завдання видається викладачем на початку вивчення дисципліни

(Додаток 2). Тема надається у згоді з черговим номером студента у списку групи (Додаток 1).

4. ВИМОГИ, ЩО ПРЕД’ЯВЛЯЮТЬСЯ ДО КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ

Контрольна робота виконується у формі реферату і повинна відповідати завданню, що було видане викладачем.

Робота повинна розкрити сутність поставлених завданням теоретичних питань та практичних проблем підприємств і організацій, що аналізуються. Робота має бути виконана на високому рівні, відповідно вимогам вищої школи, пошуку і опрацьовуванню літературних джерел.

Контрольна робота кожного студента має свою специфіку, і деталі її виконання повинні бути погоджені в процесі консультацій з викладачем кафедри. Студенти повинні регулярно відвідувати консультації, які проводить викладач відповідно графіку, затвердженому на кафедрі.

Після виконання контрольна робота здається особисто студентом на кафедру та реєструється.

Виконана студентом контрольна робота пред’являється викладачу для перевірки за тиждень до контрольного терміну, встановленого семестровим графіком. Виявлені викладачем недоліки і зауваження усуваються студентом до контрольного терміну.

5. ЗМІСТ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ

Контрольна робота складається: з титульної сторінки, завдання на виконання контрольної роботи, змісту, вступу, основної частини, висновків,

6

списку використаної літератури, додатків.

Зміст показує план контрольної роботи, її структуру і розташовується на початку (після титульного листа та завдання на виконання контрольної роботи). В ньому послідовно указуються назви розділів і підрозділів, які повинні відповідати їх назвам в тексті роботи.

У вступі студент обґрунтовує актуальність дослідженої теми та її практичну значимість, визначає об’єкт і ціль дослідження, надає стислу характеристику об’єкту, що досліджується, а також сучасного стану проблеми і способи її вирішення.

Обсяг вступу не повинен перевищувати 2 сторінки.

Основна частина виконується на підставі аналізу законодавчих і нормативних актів, літературних джерел і спеціальної інформації по темі роботи. Тут приводиться аналіз стану питання і кроки його рішення, викладених в літературних джерелах, а також, якщо необхідно, характеристика об'єкту відповідно темі роботи, і висловлюються рекомендації по удосконаленню управління в умовах переходу до ринкових відносин.

Обсяг основної частини не повинен перевищувати 10-20 сторінок. Висновки є кінцевим етапом контрольної роботи, повинні бути чітко

сформульовані, відповідати темі, не повторювати тексту вступу і основної частини роботи. тут дається короткий аналіз контрольної роботи і проводиться висновок за всім матеріалом.

Висновки оформляються на 1-2-х сторінках.

Список використаної літератури повинен вміщати відомості про джерела, використані при виконанні роботи.

Додатки при їх необхідності. Включає запозичені з джерел або відібрані по об'єкту проілюстровані матеріали, документи по об'єкту, про який йдеться в контрольній роботі.

7

6. ОРГАНІЗАЦІЯ ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ

Вихідними документами для виконання контрольної роботи є:

-робоча програма з дисципліни;

-підручники та навчальні посібники;

-конспекти лекцій викладача;

-методичні вказівки;

-вітчизняна та зарубіжна література;

-дані статистичної звітності;

-матеріали діяльності певних підприємств тощо.

Розробка контрольної роботи починається з уважного вивчення студентом робочої програми даного курсу і вивчення контрольних питань з кожної теми дисципліни, знайомства з рекомендованою літературою, а також з підприємством чи організацією, що досліджується студентом.

Вивчивши і законспектувавши обрану літературу, виконавши необхідні дослідження, аналіз і розрахунки з теми, студент складає індивідуальний робочий план виконання контрольної роботи.

Виконання контрольної роботи необхідно починати з написання основної частини, вступ рекомендується писати після того, як розроблена основна частина. Висновки та пропозиції являються логічним звершенням основної частини і формулюється у вигляді окремих лаконічних рекомендацій.

7. ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ

Контрольна робота повинна мати таку структуру:

1.Титульний лист (Додаток 3).

2.Завдання на виконання контрольної роботи (Додаток 2).

3.Зміст контрольної роботи з визначенням сторінок розділів і підрозділів.

8

4.Текстову частину контрольної роботи (з нумерацією розділів і підрозділів згідно плану).

5.Список використаної літератури.

6.Додатки до роботи (якщо є).

Контрольна робота виконується за допомогою комп’ютеру на одній стороні аркуша паперу формату А4 (210х297 мм).

Текст друкується з використанням текстового редактору Word 14 шрифтом Times New Roman з полуторним міжрядковим інтервалом.

Розділи та підрозділи нумеруються арабськими цифрами. Сторінки повинні мати поля з усіх сторін 20 мм. Всі розділи і підрозділи, що є в плані роботи, повинні бути виділені в тексті заголовками і підзаголовками.

Всі сторінки нумеруються без пропусків. Титульний лист і завдання не нумеруються. Нумерація сторінки починається зі змісту цифрою „3”.

Ілюстрації означаються словом „Рис.” і нумеруються послідовно в межах розділу, за винятком ілюстрацій, що наведені у додатках. Таблиці також нумеруються послідовно в кожному розділі. В правому верхньому куті над відповідним заголовком таблиці розміщується напис „Таблиця” з уточненням її номеру. Номер таблиці складається з номеру розділу і порядкового номеру таблиці, наприклад „Таблиця 1.2” (друга таблиця першого розділу).

Друкований шрифт повинен бути чітким, з однаковою щільністю, чорного кольору. Вписувати в текст контрольної роботи окремі іншомовні слова, формули, умовні означення можна лише чорним кольором, при чому щільність вписаного тексту повинна бути наближена до щільності основного тексту.

Надруковані помилки, описки та графічні неточності, що були виявлені в процесі написання контрольної роботи, можна виправити. Допускається наявність не більш ніж двох виправлень на сторінці.

Кожна цитата, що наведена у тексті, повинна супроводжуватися посиланням на першоджерело. Наприклад [5] – п’яте джерело використаної

9

літератури.

Бібліографічні записи в переліку використаної літератури повинні мати сковзну нумерацію та друкуватися на мові видавництва. В перелік включається тільки та література, яка була використана студентом в процесі виконання контрольної роботи. Кількість використаних в роботі джерел повинне бути не менше 10-12. Наведена у переліку література повинна мати бібліографічний опис за наступною формою:

-для книг – прізвище та ініціали автора(ів), назва книги, місто видання та назва видавництва, рік видання та кількість сторінок. Наприклад: Гавриленко А.Г., Кирнос А.И. Управление качеством. Учебное пособие. – Макеевка: ДонГАСА, 2001. – 303с.

-для статей з журналів – прізвище та ініціали автора(ів), назва статті і журналу, рік видання, номер журналу і номера сторінок, на яких стаття опублікована. Наприклад: Коршунов Д.И. Стандартизация и качество продукции: Экономика Украины, 1995, №5. – С.12-17.

Всі додатки повинні мати порядкову нумерацію і назву, яка відповідає їх змісту. Додатками можуть бути:

-таблиці статистичних, техніко-економічних показників роботи організації за останні роки, що досліджуються;

-зразки анкет, тестів, листків опитування;

-розрахунок економічного ефекту;

-алгоритми і програми рішення задач на ПК;

-ілюстрації допоміжного характеру (таблиці, схеми, діаграми) тощо.

Контрольна робота підписується студентом.

8. ЗАХИСТ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ І КРИТЕРІЇ ЇЇ ОЦІНКИ

Виконана контрольна робота з ліквідованими недоліками захищається студентом перед викладачем у строки встановлені семестровим графіком. В процесі захисту студент повинен відповісти на питання викладача по суті