Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Архив WinRAR_1 / 4 - Эксплуатация / 100 - ТО и Р шин

.doc
Скачиваний:
40
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
121.86 Кб
Скачать

покришки можна встановлювати без обмеження на всі види транспорту, окрім передньої осі міжміських автобусів.

До другого класу відносяться покришки, що мають обмежені пошкодження каркаса, брекера (детальніше див. ОСТ 38.0482—80 «Покришок, придатних для відновлення») . Ці покришки забороняється встановлювати на передні осі легкових автомобілів, міських автобусів, тролейбусів, а також на будь-яку вісь міжміських автобусів. Покришки радіальної конструкції для легкових автомобілів і покришки діагональної конструкції з нормою шаровості 4 приймаються до відновлення тільки по першому класу.

Окрім приведених обмежень, шини легкових автомобілів приймаються на відновлення, якщо з моменту їх випуску підприємством-виготівником пройшло не більше 10 років. Ремонт безкамерних шин. Посиленими джгутами проводиться ремонт крізних пошкоджень бескамерных шин розміром до 6 мм. Ремонт може проводитися по протекторній частині і на боковині бескамерной діагональною або радіальною з металокордом в брекері шини. Увага! Ремонт шини без демонтажу її з обода вважається тимчасовим.

1. Визначаємо і відзначаємо крейдою місце пошкодження. Доводимо тиск в шині до 1- 1,5 атм.

2. Видаляємо предмет, що пошкодив шину.

3. Визначаємо напрям пошкодження і очищаємо пошкодження за допомогою

спірального напилка Т109.

4. Обробляємо пошкодження спіральним напилком Т109, обертаючи його в отворі тільки за годинниковою стрілкою. Повторюємо цю операцію 3-4 рази. Для прискорення процесу і отримання якіснішого результату для обробки пошкодження можна скористатися фрезою діаметром до 6 мм і низкооборотной дрилем (до 5000 об/хв).

5. Наносимо клей А024 в підготовлений отвір спіральним напилком, обертаючи його за годинниковою стрілкою. Залишаємо напилок в отворі.

6. Знімаємо захисну плівку з адгезивного шару джгута. Прагнемо стосуватися джгута тільки за один кінчик.

7. Вставляємо джгут в проріз шила Т105. Якщо джгут вставляється насилу проріз шила можна змастити невеликою кількістю клеївши А024.

8. Розташовуємо кінці джгута так, щоб вони були на однаковій відстані від прорізу шила. Можливе закріплення джгута в прорізі шила тільки за кінчик.

9. Промазуємо джгут клеєм А024.

10. Виймаємо спіральний напилок з отвору, обертаючи його за годинниковою стрілкою.

11. Розташовуємо, кінчик шила зі вставленим джгутом напроти отвору.

12. Плавно, з поступово наростаючим зусиллям, вводимо джгут в отвір під тим же кутом, що розташоване підготовлений отвір.

13. Виймаємо шило, з отвору не обертаючи його. Джгут при цьому залишається в отворі.

14. Накачуємо шину і перевіряємо місце ремонту на герметичність. При витоку повітря в місці ремонту вставляємо ще один джгут, повторюючи операції з 6 по 13.

15. Після перевірки на герметичність зрізаємо кінці джгута (джгутів) на рівні 2-3 мм від поверхні шини.

16. Шина готова до експлуатації.

Джгутами Е207, Е280 і Е281 проводиться ремонт крізних пошкоджень бескамерных діагональних і радіальних шин тільки по біговій доріжці протектора. Технологія ремонту цими джгутами аналогічна технології ремонту посиленими джгутами. Тільки джгути Е207, Е280 і Е281 перед установкою в отвір можна не промазувати клеєм.__