Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СТАТУТ шАРАПОВ.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
328.19 Кб
Скачать

Стаття 6. Порядок формування майна підприємства

6.1. Майно Підприємства становлять виробничі і невиробничі фонди, а також інші цінності, вартість яких виражається в самостійному балансі Підприємства. Майно Підприємства належить йому на праві приватної власності.

Підприємство є власником:

- майна, переданого йому у власність Власниками (засновниками);

- продукції, виробленої Підприємством в результаті господарської діяльності;

- доходів, одержаних від господарської діяльності Підприємства;

- іншого майна, набутого на підставах, не заборонених законом.

6.2. Джерелом формування майна Підприємства є:

  • грошові та матеріальні внески Власника (засновника);

  • доходи, одержані від реалізації продукції, послуг, а також від інших видів господарської діяльності;

  • доходи від цінних паперів;

  • кредити банків та інших кредиторів фінансових установ;

  • майно, передане іншими юридичними та фізичними особами у встановленому законодавством порядку;

  • інші джерела, не заборонені законами України.

Стаття 7. Порядок розподілу прибутків та збитків, фонди підприємства

7.1. Прибуток Підприємства утворюється з надходжень від його господарської діяльності після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат і витрат на оплату праці. З економічного прибутку Підприємства сплачуються передбачені законом податки та інші обов'язкові платежі, а також відсотки по кредитах банків і по облігаціях. Прибуток, одержаний після зазначених розрахунків, залишається у розпорядженні Підприємства, та може використовуватись на:

  • придбання іноземної валюти, інших валютних і матеріальних цінностей, цінних паперів;

  • проведення перспективних, науково-дослідницьких, пошукових робіт, вивчення кон'юнктури ринку, споживчих потреб, маркетинг товарів і послуг на наступні періоди;

  • рекламу послуг Підприємства майбутніх періодів;

  • запровадження, освоєння нової техніки і технологій;

  • добродійну і спонсорську діяльність;

  • поповнення нестачі власних коштів;

  • сплату (покриття) витрат, збитків;

  • будівництво, реконструкцію, поновлення основних фондів;

  • та інше.

7.2. У Підприємства, за рішенням Власників (засновників), з чистого прибутку Підприємства створюються цільові фонди, а саме:

- резервний (страховий) фонд;

- фонд сплати дивідендів.

7.3. У цьому випадку розмір щорічних відрахувань до резервного (страхового) фонду передбачається в розмірі п'яти відсотків від суми прибутку Підприємства.

7.4. Фонд сплати дивідендів Підприємства створюється за рахунок чистого прибутку Підприємства за звітний період. Підприємство сплачує дивіденди протягом 1 (одного) місяця з моменту прийняття Зборами Власників (засновників)Підприємства рішення про виплату дивідендів.

7.5. Підприємство самостійно відповідає за своїми зобов'язаннями усім належним йому майном. Власники (засновники)Підприємства не відповідає за зобов'язаннями Підприємства і несе ризик збитків, пов'язаних з діяльністю Підприємства, у межах вартості свого внеску.

Стаття 8. Ревізія і контроль на підприємстві

8.1. Перевірки фінансової діяльності Підприємства здійснюються державними податковими органами, іншими органами державної влади у межах повноважень, визначених законодавством України.

Для здійснення контролю за фінансовою діяльністю Підприємства згідно з рішенням його Власника (засновника) може призначатися аудиторська перевірка.

8.2. Порядок проведення аудиторських перевірок діяльності та звітності Підприємства установлюється Власниками (засновниками) Підприємства згідно діючого законодавства .

8.3. На вимогу Власника (засновника) Підприємства може бути проведено аудиторську перевірку річної фінансової звітності Підприємства із залученням професійного аудитора, не пов'язаного майновими інтересами з Підприємством чи з його Власниками (засновниками).

8.4. Публічна звітність Підприємства про результати його діяльності не вимагається, крім випадків, встановлених діючим законодавством.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]