Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Uchet_vneshneekonomicheskoy_deyatelnosti / 1 / ПРО ОПЕРАЦІЇ З ДАВАЛЬНИЦЬКОЮ СИРОВИНОЮ У ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНИХ ВІДНОСИНАХ.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
27.67 Кб
Скачать

Стаття 8. Облік та статистична інформація про операції з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах

1. Органи Державного митного комітету України та органи Головної державної податкової інспекції України ведуть облік поточних операцій з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах і щомісяця подають оперативну інформацію про це місцевим органам державної статистики України.

2. Облік та опублікування статистичної інформації щодо проведення операцій з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах здійснює Міністерство статистики України.

3. Контракти (договори), на підставі яких здійснюються операції з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах, обліку (реєстрації) не підлягають, за винятком договорів щодо давальницької сировини українського замовника, що вивозиться за межі митної території України, на яку поширюється спеціальний режим експорту, а також у випадках, коли контрактом передбачена реалізація готової продукції в країні виконавця або вивезення її до іншої країни.

Стаття 9. Державні гарантії при здійсненні операцій з давальницькою сировиною

1. Держава гарантує додержання прав і законних інтересів замовників і виконавців, у тому числі право розпорядження на власний розсуд давальницькою сировиною і продукцією, виготовленою з її використанням.

2. Державні органи несуть відповідальність перед замовниками і виконавцями за дії, що суперечать чинному законодавству і завдають цим суб'єктам господарювання збитків, на умовах і в порядку, передбачених законодавством України.

Стаття 10. Законодавство про операції з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах

Відносини, пов'язані з державним регулюванням операцій з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах, регулюються цим Законом, іншими законодавчими актами та міжнародними договорами України.

Стаття 11. Заключні положення

Визнати таким, що втратив чинність, Декрет Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 року N 52-53 "Про операції з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах" (Відомості Верховної Ради України, 1993 р., N 27, ст. 294).

Установити, що при ввезенні (поверненні) на митну територію України готової продукції, виробленої з давальницької сировини, вивезеної резидентом до 1 жовтня 1997 року на виконання відповідних договорів, або при умові, що за договорами з переробки давальницької сировини фактичні витрати були проведені до 1 жовтня 1997 року, оподаткування здійснюється у порядку, встановленому статтею 5 цього Закону, до повного виконання таких договорів.

[Статтю 11 доповнено частиною другою згідно із Законом України N 958-XIV від 15.07.99 р.]

Президент України

Л. КУЧМА