Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ГАЦ_ЛР / ГАЦ_Разгонов / Recenzia_гац

.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
28.16 Кб
Скачать

Р Е Ц Е Н З І Я

на методичні вказівки «Гіркова автоматична централізація»,

що призначені для виконання лабораторних робіт по дисципліні

«Станційні системи автоматики»

Укладачі Разгонов А. П., Профатилов В. І., Дунаєв Д. В.

Станційні системи автоматики є одними з основних систем залізничної автоматики. На теперішній час практично всі гірки в Україні обладнані системами блокової гіркової автоматичної централізації (БГАЦ). Використання БГАЦ на гірках підвищує безпеку праці оскільки зменшується необхідність перебування обслуговуючого персоналу на колії, підвищення пропускної здатності та ефективності технологічного процесу роботи гірок.

Якісне обслуговування систем БГАЦ та їхня надійна робота багато в чому залежить від рівня підготовки фахівців, що працюють на залізничному транспорті. Тому вивчення конструкції, основ побудови та алгоритмів роботи вузлів системи БГАЦ є дуже важливим для підготовки студентів, що займаються за спеціальністю 8.092507 «Автоматика та автоматизація на транспорті».

Методичні вказівки містять шість лабораторних робіт, що призначені для вивчення вузлів блокової гіркової автоматичної централізації. У лабораторних роботах вивчаються нормально розімкнені та нормально замкнені гіркові релейні кола, колійні датчики гіркових систем, пульт керування гірковими пристроями, а також робота блоків формування, реєстрації і накопичення маршрутного завдання та блоків трансляції маршрутного завдання БГАЦ.

Методичні вказівки випробувані авторами при викладанні лекцій та проведенні лабораторних робіт по дисципліні «Станційні системи автоматики» для студентів денної та заочної форм навчання спеціальності «Автоматика та автоматизація на транспорті».

Методичні вказівки в цілому є завершеною навчально-методичною розробкою, в якій викладені практичні та теоретичні основи побудови та принципи роботи вузлів системи блокової гіркової автоматичної централізації. Вони будуть корисними для підготовки студентів, які вивчають сучасні засоби автоматизації на залізничному транспорті.

Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни «Станційні системи автоматики» рекомендуються до видання в представленому вигляді.

Головний інженер служби сигналізації

та зв’язку Придніпровської залізниці М.В. Рудь

Соседние файлы в папке ГАЦ_Разгонов