Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ГАЦ_ЛР / ГАЦ_Разгонов / Recenzia_гац Вн

.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
22.53 Кб
Скачать

РЕЦЕНЗІЯ

на методичні вказівки до виконання лабораторних робіт по дисципліні «Станційні системи автоматики» Частина 1

Укладачі Разгонов А.П., Профатилов В.І., Дунаєв Д.В.

На теперішній час практично всі гірки в Україні обладнанні системами блокової гіркової централізації (БГАЦ) і є одною з основних систем залізничної автоматики на гірці. Використання БГАЦ на гірках підвищує безпеку праці, пропускну здатність та ефективність технологічного процесу роботи гірок.

Якісне обслуговування систем БГАЦ і надійна їх робота дуже важлива, що залежить від рівня підготовки фахівців. Тому вивчення конструкції, основ побудови та алгоритмів роботи вузлів систем блокової гіркової централізації є дуже важливим для підготовки студентів, що займаються за спеціальністю 8.092507 «Автоматика та автоматизація на транспорті».

Методичні вказівки містять шість лабораторних робіт, що призначені для вивчення вузлів блокової гіркової централізації. У циклі лабораторних робіт вивчаються нормально розімкнені та нормально замкнені гіркової релейкові кола, колійні датчики гіркових систем, пульт керування гірковими пристроями, а також робота блоків формування, реєстрації і накопичення маршрутного завдання та блоків трансляції маршрутного завдання БГАЦ.

Методичні вказівки випробувані авторами при викладенні лекцій та проведеня лабораторних робіт по дисципліні «Станційні системи автоматики» для студентів денної та заочної форми навчання спеціальності «Автоматика та автоматизація на транспорті».

До методичних вказівок є зауваження, що треба було навести інші типи гіркових рейкових кіл та детальніше розтлумачити роботу блоків трансляції завдання.

В цілому методичні вказівки є завершеною навчалоно-методичною розробкою,в якій викладені практичні та теоретичні основи побудови та прнципи роботи вузлів ситеми ГАЦ.

Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт по дисципліні «Станційні системи автоматики» рекомендуються до видання після усунення зауважень рекомендується до видання.

Рецензент

Доцент каф АТЗ Домницький Л.О.

Соседние файлы в папке ГАЦ_Разгонов