Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛогистикаMicrosoft Word (4).docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
79.69 Кб
Скачать
  1. що хар-зує логістичну систему?

Процессы, протекающие в логистической системе и характеризующие ее взаимодействие с внешней средой, раскрывают содержание логистики как вида практической деятельности.

  1. Які переваги складської системи постачання? Организация складских поставок позволяет потребителю заказывать необходимые материальные ресурсы в нужном количестве, исходя из действительной потребности, в строгом соответствии со сроками производства работ, что способствует сокращению размеров производственных запасов непосредственно у строительных организаций и эффективности использования оборотных средств в целом.

Преимуществом складской формы поставок является также то, что она создает необходимые условия для достижения комплектности поставок. Складская форма целесообразна также при поставке материалов и изделий, требующих дополнительной переработки или доработки, контейнеризации и в ряде других случаев. Однако применение складской формы поставок вызывает дополнительные расходы у строительных организаций за доставку материальных ресурсов со складов или баз снабженческо-сбытовых организаций. 

  1. Що таке інформаційний потік в логістиці? Информационный поток — это совокупность циркулирую­щих в логистической системе, между логистической систе­мой и внешней средой сообщений, необходимых для управления и контроля логистических операций. Информационный поток может существовать в виде бумажных и электронных доку­ментов.

  2. Вірна послідовність етапів стратегічного управління? 1 разработка стратегии  2 анализ внешней и внутренней среды организации  3 совершенствование факторов внешней среды  4 совершенствование факторов внутренней среды

  3. Які основні переваги транз.Форми забезпечення

 ■ снижаются издержки обращения за счет уменьшения расходов на погрузочно-разгрузочные операции и хранение материалов;

■ сокращение запасов в промежуточных  звеньях.

  1. Що є специфічним в управлінні рухом матеріальних потоків в економіці

При управлінні матеріальними потоками на транспортних ділянках вирішуються специфічні завдання транспортної логістики. Сукупний обсяг транспортної роботи, що виконується в процесі доведення матеріального потоку від первинного джерела сировини до кінцевого споживача, можна розділити на дві великі групи (приблизно рівні) :робота, виконувана транспортом, що належить спеціальним транспортним організаціям (транспорт загального користування);робота, виконувана власним транспортом всіх інших (нетранспортних) підприємств..Також як і інші функціональні обл

9.Що таке логістична система на макрорівні?

 На макрорівні при проходженні матеріального потоку від одного підприємства до іншого в якості елементів можуть розглядатися самі ці підприємства та транспорт, що їх пов'язує.

16. Що відноситься до логістичних функцій?

1. Формування господарських зв’язків по поставкам товарів, їх розвиток, корегування і раціоналізація.

2. Визначення обсягів і напрямів матеріальних потоків.

3. Прогнозування оцінки потреби в перевезеннях.

4. Визначення послідовності руху товарів через місця складування, визначення оптимального коефіцієнта ланковості при організації товароруху.

5.Розвиток, розміщення і організація складського господарства.

6. Управління запасами у сфері обігу.

7. Здійснення перевезень і всіх необхідних при цьому супутніх операцій.

8. Виконання операцій, що передують перевезенням і завершують їх (маркування, підготовка до навантаження, вантажо-розвантажувальні роботи і ін.).

9. Управління складськими операціями (здача і приймання вантажів по кількості і якості, збереження, підсортування, підготовка необхідного асортименту для споживача, організація доставки дрібними партіями і т.д.)

19. Що таке логістична операція?

Логістична операція - це відокремлена сукупність дій з реалізації логістичних функцій, спрямована на перетворення матеріального і/або інформаційного потоку.

20. . Що таке логістична система?

Логістична система — це єдиний план, який підпорядковує інтереси підрозділів підприємства цілям логістики. Розрізняють логістичні системи «штовхаючі» й «тягнучі».Логістична система є цілісна  сукупність елементів, що взаємодіють  один з одним. Виділяють наступні елементи логістичних систем: закупівля, склади, запаси, транспорт, інформація, кадри, збут. Елементи логістичних систем різноякісні, але одночасно сумісні. Сумісність забезпечується єдністю мети, якій підлегле функціонування логістичних систем.

21.види логістичних систем ?Залежно від виду логістичних ланцюгів виділяють логістичні системи з прямими зв'язками, гнучкі та ешелоновані. У гнучкій логістичній системі (flexible logistical system) матеріальний потік надходить до споживача як за прямими зв'язками, так і за участю посередників. Прикладом гнучкої є система постачання запасних частин, за якої часто деталі рий кого попиту відвантажуються з центрального складу безпосередньо на адресу одержувача, а деталі стандартного та підвищеного попиту — зі складу посередника. У логістичній системі з прямими зв'язками (direct logistical system) матеріальний потік доводиться до споживача без участі посередників, а за прямими господарськими зв'язками. Особливістю ешелонованої логістичної системи (Echelon logistical system) є те, що ці матеріальний потік на шляху від виробника до споживачам проходить принаймні через одного посередника.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]