Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розрахункова овочівництво Антонюка.docx
Скачиваний:
16
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
33.8 Кб
Скачать

2. Характеристика сортів і гібридів. Помідор

Орко F1. Детермінантна потужна відкрита рослина. Середнє дозрівання, тривалий період плодоношення. Гарне зав'язування в умовах підвищених температур. Округлі плоди 200-250 г, однорідні, дуже щільні, придатні для тривалого зберігання (більше місяця), при транспортуванні на великі відстані втрачають товарних і смакових якостей. Стійкий до вертицильозу, фузаріозу.

Колібрі F1.Томат типу «сливка» салатного типу. Дуже потужний габітус рослин. Завдяки високій силі росту практикується вирощування в 2 стебла. На стеблі коротку відстань міжвузля. Плоди овальної форми, красивого, червоного кольору з відмінними смаковими якостями. Середня вага 160-170 р На кисті в середньому 8-10 плодів! Кисть часто розгалужена надвоє, що збільшує врожайність. Прекрасно транспортуєтся на далекі відстані. Прекрасні смакові якості, дуже високоврожайний.

Господар.Середньостиглий, високоврожайний сорт томату детермінантного типу. Плоди червоного кольору, м'ясисті, округлої форми, високих смакових якостей, середньою вагою 110-140 г. Урожайність 4,5-5 кг з 1кв.м. Сорт характеризується дружним дозріванням плодів. Призначений для вживання в свіжому вигляді.

Морква столова

Абако F1. Бадилля гібрида у висоту близько 60 см, темно-зеленого кольору, міцна. Коренеплоди довгастої форми, з гладкою шкіркою, тупим кінцем і невеликого розміру серцевиною, з довжиною плода 18-20 см і діаметром 4 - 6 см, трохи виходить з грунту. Плоди з темно-оранжевим забарвленням як всередині, так і зовні. М'якоть дуже соковита і солодка, щільна з великою концентрацією сухих речовин і каротину. Володіє високими смаковими якостями і не схильний до розтріскування і альтернаріозної плямистості листя.

Кортіна F1. Пізньостиглий гібрид. Вегетаційний період від висіву 150-160 днів. Коренеплід великого розміру, з тупим кінцем, довжиною 18-20 см. Колір коренеплоду насичений, оранжево-червоний. Надземна частина кореня без антоціанового (зеленого) забарвлення. Гібрид придатний до механічного збирання.

Талісман. Середньопізній сорт, призначений для переробки. Коренеплід короткий, трикутної форми, з тупим кінцем, довжиною 11-13 см. Сорт стійкий до стрілкування. Насіння моркви Талісман добре переносять вирощування на важких грунтах. Період вегетації 125-130 днів.

Огірок

Афіна F1. Плоди однорідні, вирівняні, зелені, крупно-бугорчастие, циліндричні, довжиною 10-12 см, масою 65-85г. Відрізняються ніжним смаком (не гіркий) і прекрасною транспортабельністю. Рослина добре розвинене, має сильну кореневу систему. На одному вузлі формується до 3 кольорів. Починає цвісти через 30-40 днів після сходів.. Основна маса плодів формується на головному стеблі. Гібрид досить стійкий до різних хвороб (борошниста роса. Збір урожаю червень-серпень. Загальна врожайність до 10кг з 1 квадратного метра. Призначений для соління, консервування та вживання у свіжому вигляді.

Аякс F1. Середньоранній сорт огірка. У плодоношення вступає через 52-56 днів після сходів. Аякс - урожайний гібрид. Плоди елліпсовидні форми, зелені з розмитими смугами, крупнобугорчасті, чорношипі. Смакові якості свіжих, консервованих і солоних огірків високі. Стійкий до хвороб.

Джерело. Огірок Джерело належить до середньостиглих сортів. Плодоносити починає на 45-у добу після появи сходів. Зеленець відрізняється правильною подовжено-овальної формою, довжиною 11-12 см, кожен важить 70-80 р. Поверхня зеленця рідко опушена, на кожному є кілька чорних шипів.

Для даного сорту огірка характерні високі смакові якості. Відмінно підходить для свіжого вживання, можна консервувати і солити.