Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Техмаш 2013 / 1. Лекц / 1. Виробничий і технологічний процеси у машинобудувані.doc
Скачиваний:
120
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
129.02 Кб
Скачать

Згідно кваліфікаційній характеристиці за фаховим напрямком 6050503 – «Машинобудування " бакалавр готується для виробничо-технологічної, організаційно-управлінської, проектно-конструкторської та науково-дослідницької діяльності на промислових підприємствах, монтажних, ремонтних, проектно-конструкторських та науково-дослідних організаціях і установах хімічної, нафтохімічної, будівельної, харчової та інших галузей промисловості де йому в практичній діяльності доводитися мати справу з технологічним обладнанням, його експлуатацією і обслуговуванням, монтажем, ремонтом і питаннями проектування та виготовлення деталей, складанням вузлів і машин.

I Виробничий і технологічний процеси у машинобудуванні

1 Передмова. Основні поняття і визначення

Галузь науки, що займається дослідженням закономірностей технологічних процесів виготовлення машинобудівних виробів, з метою використання результатів цих досліджень для забезпечення виготовлення виробів необхідної якості і кількості з найвищими техніко-економічними показниками, називається технологією машинобудування.

Мета курсу: вивчення технологічних процесів, обладнання, оснащення і інструмента, необхідних для виготовлення деталей машин, складання вузлів і агрегатів, машин і апаратів, які використовуються в указаних галузях промисловості.

Слово "технологія" (techno - мистецтво, майстерність, уміння і logos - слово, вчення) означає науку, яка систематизує сукупність способів і методів обробки (переробки) сировини і матеріалів відповідними засобами виробництва з метою отримання необхідної продукції. Основні показникитехніко-економічної ефективності технологічного процесу це:витрати сировини, часу і енергії на одиницю продукції, її якість і собівартість, рівень продуктивності і інтенсивності.

Перші відомості про технологічні процеси (ТП) з’явилися в середині ХVIII століття, коли виникла необхідність дотримання технологічної дисципліни при виробництві масової продукції, головним чином зброї. Письмовий виклад ТП став необхідним при відтворенні тихий чи інших технологічних дій у певній послідовності. Спочатку це був опис вже наявного досвіду виготовлення виробів, потім така необхідність виникла при створенні нових виробництв, які могли бути організовані тільки на основі попередньо розроблених ТП.

На початку ХХ ст. на машинобудівних підприємствах виникли проектні служби і відділи по технологічним розробкам, а також було сформульовано наукові основи машинобудування, створена мережу проектних і науково-дослідних інститутів і організацій, які спеціалізувались на розробці і проектуванні нових та реконструкції діючих машинобудівних виробництв.

2 Об'єкти машинобудівного виробництва і їх елементи

Об’єктом машинобудівного виробництва являється виріб - продукт кінцевої стадії виробництва. Ним може бути будь-який предмет або набір предметів, які виготовляються на підприємстві: автомобіль, мотор, карбюратор, поршень і т.д. В залежності від призначення їх поділяють на вироби основного і допоміжного виробництва. Вироби основного виробництва призначені для реалізації, вироби допоміжного виробництва - тільки для задоволення власних потреб виробника. Стандартом передбачають наступні категорії виробів:

ВИРОБИ МАШИНОБУДУВАННЯ

ДЕТАЛІ СКЛАДАЛЬНІ ОДИНИЦІ КОМПЛЕКСИ КОМПЛЕКТИ

Складальні одиниці Комплекси Складальні одиниці

Деталі Складальні одиниці Деталі

Комплекти Деталі Комплекти

Комплекти

Деталь- це виріб, що виготовляється з однорідного по найменуванню і марці матеріалу без використання складальних операцій - вал, болт, кільце, біметалева пластина, хромований гвинт, склеєна коробка або спаяна чи зварена з одного листа трубка. Характерна ознака деталі - відсутність в ній роз'ємних і нероз'ємних з'єднань.

Складальна одиниця- виріб, складові частини якого з’єднані між собою на підприємстві-виготовлювачі внаслідок виконання складальних операцій (згвинчуванням, склепуванням, паянням, зварюванням різних деталей), наприклад автомобіль, мотор, редуктор, зварений вал або корпус.

Складальна одиниця залежно від конструкції може складатися або з окремих деталей, або може включати складальні одиниці і деталі. Так автомобіль включає в собі і мотор, і карбюратор, і трансмісію і, звичайно, деталі.

Розрізняють складальні одиниці першого, другого і більш високих порядків. Складальна одиниця першого порядку входить безпосередньо у виріб (мотор). Вона складається або з окремих деталей, або з однієї або декількох складальних одиниць другого порядку і деталей (мотор складається з вузлів – живлення, охолоджування, змащування).

Складальна одиниця другого порядку розчленовується на деталі і складальні одиниці третього порядку і т.д. Складальна одиниця найвищого порядку розчленовується тільки на деталі. Розглянутий розподіл виробу на складові частини проводиться по технологічній ознаці.

Комплекс- складальні одиниці, що не з’єднані між собою на підприємстві складальними операціями і призначені для виконання взаємозв’язаних експлуатаційних функцій, наприклад ракетний комплекс, АТС, цех-автомат, бурова установка.

Комплект- два і більше виробів (не з’єднаних складальними операціями), які мають спільне призначення допоміжного характеру, наприклад комплект запасних частин, вимірювальної апаратури та приладдя.

Машина– штучно створена технічна система, виконуюча механічні рухи для перетворення енергії, матеріалів і інформації з метою заміни або полегшення фізичної і розумової праці людини.

Механізм – пристрій, призначений для перетворення руху одного або декількох твердих тіл (вхідних ланок) в необхідні рухи інших тіл (вихідних ланок). Вказане перетворення відбувається безперервно чи циклічно невизначено тривалий час. Машини і механізми складаються з деталей і вузлів (складальних одиниць).