Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
polosh-2011.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
157.18 Кб
Скачать

3. Порядок представлення і розгляду робіт конкурсними комісіями

3.1. Конкурс проводиться у два тури.

І тур у вищих навчальних закладах ІІІ – ІV рівнів акредитації - у жовтні - грудні,

ІІ тур - у Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара - у січні - березні поточного навчального року.

3.2. Протягом І туру студенти, які виявили бажання взяти участь у Конкурсі, подають свої наукові роботи на розгляд конкурсної комісії вищого навчального закладу, в якому вони навчаються.

3.3. До участі у Конкурсі приймаються студентські наукові роботи за напрямом «Актуальні питання співробітництва з Європейським Союзом», тематика яких спрямована на вирішення проблем за секціями:

1. Стратегії розвитку економічного співробітництва з Європейським Союзом.

2. Співробітництво України та Європейського Союзу в сфері міжнародної торгівлі послугами (транспортні, логістичні, транзитні, туристичні, інформаційні, освітні, фінансові, послуги аутсорсінгу та інжинірингу, охорони здоров’я, культури та спорту).

3. Інноваційна економіка та становлення економіки знань в розвитку євроінтеграційних процесів.

4. Зовнішньоекономічна діяльність та міжнародний маркетинг в умовах європейської інтеграції.

5. Проблеми та перспективи співробітництва України з Європейським Союзом в контексті діяльності міжнародних організацій.

6. Європейська валютно-фінансова інтеграція.

7. Гуманітарні аспекти співробітництва України з Європейським Союзом.

3.4. На Конкурс подаються наукові роботи, відповідно оформлені :

текст друкується шрифтом Times New Roman,

кегль - 14,

міжрядковий інтервал – 1,5,

з одного боку аркуша паперу формату А 4 ( 210 х 297 мм).

Обсяг зброшурованої конкурсної роботи не повинен перевищувати 30 сторінок без урахування додатків.

Наукова робота обов'язково повинна мати назву і план, основна частина (дослідження) та список використаної літератури.

Основна частина наукової роботи має розкривати такі питання:

- актуальність наукової роботи;

- наявна ситуація з обраної автором проблематики, викладення існуючих спроб її розв’язання;

- мета та завдання наукової роботи;

- результати проведеного дослідження;

- шляхи та перспективи вирішення поставленої проблеми.

Рисунки і таблиці друкувати шрифтом Times New Roman 12, міжрядковий інтервал – 1. Креслення та ілюстрації, що додаються до роботи, повинні бути скомпоновані на листі стандартного розміру. Рисунки, діаграми, таблиці створюються з використанням чорно-білої гами. Використання кольору і фону не допускається. Усі рисунки і таблиці повинні бути названі.

Формули слід друкувати за допомогою редактора формул Microsoft Equation і нумерувати у круглих дужках, наприклад (2).

Список літератури має бути оформлений згідно діючим стандартам.

3.5. Конкурсна комісія вищого навчального закладу відбирає не більш як три кращі наукові роботи за напрямом «Актуальні питання співробітництва з Європейським Союзом» та надсилає їх до Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара у строк, визначений відповідним наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Термін відправки робіт встановлюється за поштовим штемпелем.

3.6. Для розгляду наукової роботи у Конкурсі подають у двох примірниках такі документи:

- наукова робота;

- анотація наукової роботи (додаток 1);

- відомості про автора (авторів), наукового керівника роботи (додаток 2);

- рішення Вченої ради вищого навчального закладу про представлення роботи на Конкурс (якщо перший тур не проводився);

- перелік наукових публікацій за темою наукової роботи;

- акт про впровадження її результатів, копії патентів (у разі наявності).

3.7. Прізвища, ініціали автора (авторів) та наукового керівника, назва вищого навчального закладу в конкурсних роботах, а також в інших документах замінюються відповідним шифром (шифр - не більше двох слів).

3.8. В окремому запечатаному пакеті під тим самим шифром подаються відомості про автора (авторів), наукового керівника роботи (додаток 2) та рішення Вченої ради вищого навчального закладу про представлення роботи на Конкурс (якщо перший тур не проводився).

3.9. До розгляду галузевої конкурсної комісії Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара не приймаються наукові роботи, які:

- надійшли на конкурс після встановленого положенням строку;

- подано менше ніж у двох примірниках;

- не містять повного комплекту документів;

- не відповідає формам і вимогам, викладеним у Положенні про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Актуальні питання співробітництва з Європейським Союзом», та подані авторами, які на день подання заявки не є студентами вищих навчальних закладів України ІІІ-ІV рівнів акредитації.

Галузева конкурсна комісія повертає наукову роботу, що подано з порушенням вимог цього Порядку, до вищого навчального закладу із зазначенням причин.

3.10. У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара ІІ тур Конкурсу проводиться у два етапи:

1 етап - заочний (рецензування робіт);

2 етап - очний у формі науково-практичної конференції (захист робіт претендентами на перемогу).

3.11. Представлені студентські наукові роботи у ІІ турі Конкурсу оцінюються за 100-бальною шкалою оцінок, з яких 60 балів відноситься на рецензування робіт (1 етап) та 40 балів – на публічний захист робіт на науково-практичній конференції (2 етап).

3.12. Галузева конкурсна комісія організовує розгляд та рецензування робіт (рецензія за формою згідно з додатком 3).

Наукові роботи не подаються на рецензування до тих вищих навчальних закладів, в яких навчаються їх автори.

Наукова робота оцінюється рецензентами в 60 балів за такими критеріями:

- актуальність проблеми (10 балів);

- ступінь новизни та оригінальність ідей, закладених в роботу (10 балів);

- основні наукові результати (10 балів);

- значення роботи та її інноваційний характер (15 балів);

- ступінь самостійного виконання роботи (10 балів);

- якість оформлення (5 балів).

3.13. Визначення кращих робіт за результатами 1 етапу ІІ туру Конкурсу здійснюється на підставі отриманих рецензій та відкритого обговорення наукових результатів кожної роботи. Галузева конкурсна комісія Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара на своїх засіданнях голосуванням більшістю голосів за наявності не менше 2/3 складу комісії приймає рішення щодо визначення кращих наукових робіт студентів. За рівної кількості голосів членів конкурсної комісії голос її голови є вирішальним.

3.14. Авторам кращих робіт галузева конкурсна комісія надсилає запрошення для участі у підсумковій науково-практичній конференції (не пізніше, ніж за два тижні до її проведення), де вони мають змогу зробити наукову доповідь і в процесі дискусії захистити результати роботи.

3.15. Інформацію щодо дати проведення науково-практичної конференції та список запрошених студентів галузева конкурсна комісія Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара надсилає до Інституту інноваційних технологій та змісту освіти Міністерства освіти і науки за встановленою формою (додаток 4) не пізніше, ніж за два тижні до дати її проведення.

3.16. Захист наукових робіт відбувається публічно у формі науково-практичної конференції.

Наукова доповідь претендентів на перемогу оцінюється в 40 балів галузевою конкурсною комісією Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара за такими критеріями:

- рівень презентації наукової роботи (10 балів);

- обізнаність претендента в обраній тематиці (15 балів);

- повнота відповідей на поставлені питання (15 балів).

3.17. Рішення про переможців Конкурсу приймається галузевою конкурсною комісією Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара і оформляється відповідним протоколом (додаток 5) після закінчення науково-практичної конференції.

Якщо претендент на нагородження не брав участі у підсумковій науково-практичній конференції (без зазначення поважних причин) його робота не може бути нагороджена.

3.18. Галузева конкурсна комісія для заохочення студентів може видавати сертифікат учасника Конкурсу, нагороджувати кращі наукові роботи заохочувальними дипломами Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара.

3.19. Галузева конкурсна комісія не пізніше 10 квітня поточного навчального року надсилає до Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України звіт про підсумки проведення ІІ туру Конкурсу, який включає документи:

- склад галузевої конкурсної комісії, затверджений наказом ректора;

- протокол підсумкового засідання галузевої конкурсної комісії, підписаний всіма її членами, які брали участь у засіданні (додаток 5, на паперовому та електронному носії );

- узагальнення підсумків Конкурсу (додаток 6);

- звіт про проведення науково-практичної конференції (додаток 7).

3.20. Якщо звіт подається невчасно або не відповідає вимогам даного Порядку, результати проведення відповідного Конкурсу Всеукраїнським організаційним комітетом не розглядаються.

3.21. Протоколи галузевої конкурсної комісії Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара розглядаються Всеукраїнським оргкомітетом, після чого відповідним наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України затверджуються підсумки проведення Конкурсу.

3.22. Наукові роботи, представлені на Конкурс, не повертаються.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]