Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

angl / Peredmova

.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
25.09 Кб
Скачать

Передмова

Навчальний посібник призначено для вивчення англійської мови студентами І та ІІ курсів еконо­мічних факультетів денної та вечірньої форм на- вчання.

Посібник складено згідно з вимогами навчальної програми з іноземної мови для підготовки бакалав­рів з економіки та менеджменту. Він охоплює нор­мативну граматику англійської мови та базовий лексичний мінімум.

Мета посібника — розвиток навичок розуміння й аналізу оригінальних текстів з основних проблем економіки, нагромадження словникового запасу, удос­коналення навичок розмовної мови, уміння вести бесіду, брати участь у дискусіях англійською мо­вою, формувати соціально-комунікативну позицію фахівця в галузі економіки.

Посібник складається із 16 розділів. Кожний роз­діл містить окрему економічну проблему — тему — і включає оригінальні тексти із зарубіжної еконо­мічної літератури. До текстів пропонуються до­текстові вправи на подолання фонетичних трудно­щів, коментар, лексичні вправи та завдання на від­працьовування мовленнєвих навичок і вмінь вико­ристання лексичного матеріалу, що вивчається в ситуаціях реального спілкування. Це вправи на словотворення, перефразування, тлумачення окре­мих економічних термінів, переклад з української мови на англійську та навпаки. У кінці кожного розділу пропонуються мовні ситуації за темою, прак­тичні завдання та вправи, спрямовані на закріп­лення вивченого граматичного матеріалу, пред­ставленого в граматичному довіднику. Щоб уник­нути переобтяженості кожного розділу, граматич­ний матеріал у довіднику подається в кінці посіб­ника у вигляді таблиць і схем.

У зв’язку з тим, що в сучасній вищій школі навчальний процес дедалі більше набуває характеру самостійної роботи студентів під керівництвом викладача на засаді сучасних методів і засобів навчання, постає завдання планування, раціональ­ної організації і контролю самостійної роботи сту­дентів, її дальшої активізації.

Практика показує, що одним із важливих принци­пів організації самостійної роботи є принцип актив­ності. Його реалізація можлива тільки за попе­реднього засвоєння способів набування знань на практичних заняттях з англійської мови з текстами за фахом.

Іншим важливим принципом є доступність видів завдань, вправ, текстів. Саме тому в кінці кожного розділу пропонуються завдання для самостійної роботи студентів.

Під час підготовки посібника було враховано слушну думку, що система контролю, якою б мірою вона не здійснювалася, може бути дійовою тільки в тім разі, коли існує ефективний самоконтроль. Для розвитку навиків самоконтролю пропонуються «ключі» (відповіді до вправ) та глосарій економіч­них термінів.

4

Соседние файлы в папке angl