Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДЗ МИТО.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
61.73 Кб
Скачать

3.Практичне завдання

Суб’єкт ЗЕД – українське фермерське господарство (м. Кировоград) уклало контракт з польським господарством (Gospodarstwo Pszczelarskie MRÓWKA) на постачання бджолиних сімей, вирощених на пасіці постачальника.

Одиниця товару - бджолина сім’я;

Ціна товару – 200 zl (або 50є) за одиницю;

Партія товару – 200 сімей.

Вага партії – 100 кг.

Контракт укладений на умовах постачання DAP (Інкомтермс-2010) кордон України з Республікою Польща (пункти пропуску /контролю «Рава-Руська», «Краківець», «Шегині») тобто в ціну товару входить вартість тари, упаковки, відвантаження, транспортування до пункту перетину державного кордону України, затрати по митному очищенню для експорту.

Транспорт – автомобільний

Режим: імпорт

  1. Визначення коду товару за УКТЗЕД та збір інформації про товар щодо обмежень на ввіз та необхідність документів дозвільного характеру.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України № 1354 від 31 серпня 1998 року в Україні з 1 липня 2001 року запроваджена Українська класифікація товарів зовнішньоекономічної діяльності - УКТ ЗЕД. Дана класифікація базується на Комбінованій номенклатурі опису і кодування товарів - CN, яка була впроваджена в країнах ЄС з 1988 року.

Згідно з Законом України «Про митний тариф України» від 19.09.2013 №584-VII товар входить до групи товарів 01 – «Живі тварини».

Код товару за УКТЗЕД - 0106 41 00 00.

У Переліку товарів, що підлягають державному контролю (у тому числі у формі попереднього документального контролю), у разі переміщення їх через митний кордон України, затвердженого постановою КМУ від 21.05.12 № 451 товари групи 01 при ввезенні на територію України підлягають ветеринарно-санітарному контролю.

Закону України «Про ветеринарну медицину» вантажі з живими тваринами, що ввозяться на територію України, повинні:

1) бути вільними від хвороб, що підлягають повідомленню, згідно з вимогами МЕБ;

2) супроводжуватися оригіналами міжнародних ветеринарних сертифікатів, підписаних державним інспектором ветеринарної медицини країни походження, як це передбачається відповідними ветеринарно-санітарними заходами;

1) бути вільними від хвороб, що підлягають повідомленню, згідно з вимогами МЕБ.

В переліку заборон щодо ввезення на митну територію України товарів, які підлягають ветеринарно-санітарному контролю, сформований за iнформацiєю, що надiйшла вiд Державної ветеринарної та фiтосанiтарної служби України листом вiд 14.05.2015 N 15-9-1-16/17221 і наведеному у Додатку до листа ДФС України від 16.06.2015 № N 1479/99-99-24-03-01-18, даного товару не має.

Для ввезення товару на територію України потрібен міжнародний ветеринарний сертифікат країни походження.

Товар не підпадає ліцензуванню ( обмеження у вартісному вираженні) та квотуванню (обмеження за фізичним обсягом).

2. Визначення країни походження товару

Згідно до ст. 38 Митного Кодексу України  товарами, повністю виробленими у даній країні, вважаються живі тварини, що народилися та вирощені в цій країні;

Отже документом, що що підтверджують країну походження товару, є сертифікат про походження товару (Świadectwa pochodzenia towaru), яке має бути видану експортеру компетентним органом Польщі ( Krajowa Izba Gospodarcza).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]