Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Organizatsiyna_praktika_2012_2.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
451.07 Кб
Скачать

5. Захист звіту з організаційної практики

Після закінчення практики курсанти складають письмовий звіт про виконання програми практики та індивідуального завдання.

Звіт перевіряє керівник практики від підприємства і ставить підпис на титульній сторінці.

Письмовий звіт разом із щоденником подається керівнику практики від кафедри менеджменту та економіки для перевірки, рецензування та допуску до захисту. Письмова рецензія керівника практики від кафедри заноситься до щоденника практиканта. За результатами перевірки звіту керівник приймає рішення про допуск курсанта до захисту або повертає матеріали на доопрацювання відповідно до зазначених зауважень.

Звіт з практики повинен відповідати вимогам всіх розділів програми, індивідуального завдання, з обов'язковим врахуванням вимог єдиного стандарту документації згідно із ЄСКД.

До захисту допускаються курсанти, які повністю виконали програму практики, представили звіт згідно з встановленою формою та одержали позитивну характеристику керівника від підприємства - бази практики.

Звіт з практики захищається курсантом в комісії, призначеній завідуючим кафедрою. Форма підсумкового атестування – диференційований залік.

Курсант стисло у межах 10 хвилин розкриває комісії сутність договірних відносин на авіаційному підприємстві (підприємстві туристичної індустрії), а також результати дослідження, проведені в рамках індивідуального завдання, ілюструючи доповідь посиланням на наочні матеріали.

Під час захисту звіту члени комісії можуть задавати курсанту запитання щодо змісту звіту. Відповіді курсанта мають бути конкретними, аргументованими і короткими. Оцінювання звітів проводиться за наступними параметрами і критеріями (додаток И):

  • відповідність змісту звіту програмі практики;

  • відповідність оформлення звіту встановленим вимогам;

  • обсяг та адекватність використаних при написанні звіту першоджерел;

  • структура і логіка доповіді;

  • якість наочного матеріалу;

  • повнота відповідей на питання членів комісії;

  • здатність формулювати та відстоювати власну думку з питань, які стосуються результатів дослідження в рамках індивідуального завдання.

Комісія приймає залік з практики у курсантів у перші дні після її закінчення. Залік з практики вноситься в заліково-екзаменаційну відомість, залікову книжку та індивідуальний план курсанта за підписами членів комісії.

Курсанту, який не виконав програму практики з поважних причин, може бути надано право проходження практики повторно, при виконанні умов, визначених деканом факультету менеджменту. Курсант, який повторно не склав залік з практики в комісії, відраховується з академії.

Комісія після завершення роботи складає звіт, в якому відображаються основні кількісні показники успішності й якості знань курсантів за проведеними захистами, характеристика підготовлених звітів, якість практичної підготовки та самостійної роботи курсантів, пропозиції щодо вдосконалення її організації тощо.

Список використаних джерел

  1. ГСВО МОНУ 6.030601-09. Освітньо-професійна програма підготовки бакалавра галузі знань 0306 "Менеджмент і адміністрування" напряму підготовки 030601 "Менеджмент": Затв. наказом МОНУ від 09 лютого 2009 р. №79 з доповненнями та змінами згідно з наказами МОНУ від 09.07.2009 р. №642, від 29.03.2010 р. № 259. – К.: КНТЕУ, 2010. – 19 с.

  2. ДСТУ 3008-95. Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура та правила оформлення: Вид. офіц. – К.: Держстандарт України, 1996. – 40 с.

  3. ДСТУ 3582–97. Інформація та документація. Скорочення слів в українській мові у бібліографічному описі. Загальні вимоги та правила: Вид. офіц. – К.: Держстандарт України, 1998. – 20 с.

  4. ДСТУ ГОСТ 7.1.2006. Бібліографічний запис. Бібліографічний опис. Загальні вимоги та правила складання: Вид. офіц. – К.: Держстандарт України, 2007. – 18 с.

  5. Методичні рекомендації щодо змісту та організації наскрізної практики для студентів напряму підготовки 0502 „Менеджмент”: Затв. Президією НМК з менеджменту від 21.10.2004 р. протоколом №12. – К.: КНТЕУ, 2005. – 28 с.

  6. Основні вимоги до дисертацій та авторефератів дисертацій // Бюлетень ВАК України. – 2007. – №6. – С. 9-33.

  7. Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України: Затв. наказом Міністерства освіти України від 8 квітня 1993 р. №93 зі змінами, внесеними згідно з наказом Міносвіти від 20.12.1994 р. №351. – К.: МОУ, 1994. – 9 с.

  8. СВО ДЛАУ. Варіативні частини освітньо-кваліфікаційних характеристик та освітньо-професійних програм підготовки бакалаврів галузі знань 0306 "Менеджмент і адміністрування" напряму підготовки 6.030601 “Менеджмент” / Розробники: А.В. Залевський, Ю.В. Сікірда. – Кіровоград: ДЛАУ, 2011. – 120 с.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]