Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

RGR_Upr_oblik / РГР

.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
21.28 Кб
Скачать

ТзОВ «УкрХліб»

ТзОВ «УкрХліб», як самостiйне пiдприємство, було органiзовано в 1935 роцi. В зв'язку з проведенням приватизацiї пiдприємства наказом по пiдприємству №38 вiд 01.08.1996 року Козятинське державне виробничо-торгiвельне пiдприємство було переiменовань в ВАТ "Житомирхлiб". Вiдповiдно рiшення загальних зборiв вiд 08.09.2011 року було визначено тип товариства як публiчне акцiонерне товариство та змiнено найменування Товариства з Вiдкрите акцiонерне товариство "Козятинхлiб" на Публiчне акцiонерне товариство "Козятинхлiб" В 1995 роцi в дiю було введено новий хлiбобулочний цех, де встановленi печi ПХС-25. Розпочато виробництво пiдчереневого хлiба.Розпочато масову торгiвлю власними виробами, яка на сьогоднiшнiй день складає 80%.

Виробнича дiяльнiсть орiєнтована на випуск таких груп продовольчих товарiв: хлiбобулочнi вироби; - сухарнi вироби; - кондитерськi вироби. Особливiстю розвитку хлiбопекарного виробництва є загибель малих мiнiпекарень i створення монополiй по виробництву хлiбобулочних виробiв На протязi звiтного перiоду i на сьогоднiшiнiй день серйозну конкуренцiю складає завоз хлiба з Бердичева, Вiнницi i Києва.Захист дiяльностi та розширення виробництва та ринкiв збуту продукцiї. Захистити свою дiяльнiсть пiдприємство може лише високою якiстю продукцiї, високими технiчними можливостями та надiйнiстю технiки яку випускає . Здiйснюються маркетинговi дослiдження для пiдвищення iмiджу пiдприємства. Постачальниками сировини є пiдприємства України , вони є доступними. Основними постачальниками є: Концерн "Хлiбпром", "Укртрансгаз", концерн "Галнафтогаз", "Укрнафтагазiнвест" Цiни на сировину постiйно зростають. Перспективних планiв розвитку товариство немає.

Технологія виробництва

Виробництво хлібобулочних виробів можна розділити на такі етапи:

Зберігання і підготовка сировини до виробництва приготування тіста. Борошно зберігають у ємкостях (силосах) або мішках. Перед подачею на виробництво при необхідності окремі партії змішують для покращання хлібопекарських властивостей, просіюють через сита для відокремлення сторонніх домішок і пропускають через пристрій для видалення металомагнітних домішок. Сіль зберігають у мішках або насипом в окремому приміщенні. Перед використанням її розчиняють у воді в солерозчиннику. Розчин фільтрують, відстоюють і подають на виробництво. Пресовані дріжджі зберігають у холодильнику. Перед використанням їх подрібнюють. У спеціальній дріжджемішалці готують суспензію дріжджів у теплій воді, яку використовують для приготування тіста. Вода зберігається у баках холодної та гарячої води. Перед приготуванням тіста холодну і гарячу воду змішують у певній пропорції для доведення до необхідної температури. Цукор зберігають у мішках. При підготовці до виробництва його розчиняють у воді та фільтрують. Тверді жири зберігають у ящиках або бочках, рідкі — у ємкостях. Перед використанням тверді жири розтоплюють і проціджують через сита певного розміру. Проціджують також рідкі жири й олії. Яйця дезінфікують, розбивають і проціджують через сито.

Приготування тіста. Із підготовленої сировини за установленою рецептурою готують тісто. Пшеничне тісто готують в одну (безопарний спосіб) або у дві фази (опарний спосіб). При безопарному способі тісто замішують зразу із всієї сировини. У місильний апарат відповідно до рецептури дозується борошно, вода, дріжджова суспензія, сіль, інша сировина і проводиться замішування до одержання однорідної маси. Приготовлене тісто певний час виброджує. При опарному способі спочатку із частини борошна, води, усіх дріжджів готують опару. Після дозрівання до неї додають решту борошна і води, сіль, а також іншу сировину і замішують тісто. Під час бродіння дріжджові клітини зброджують цукри борошна з утворенням спирту і диоксиду вуглецю, який розпушує тісто, воно збільшується в об’ємі, набуває необхідних фізичних властивостей, у ньому накопичуються ароматичні речовини. Житні сорти хліба готують в основному двофазним способом. Спочатку готують закваску, потім на ній замішують тісто.

Оброблення тіста. Ця операція включає поділ тіста на шматки зазначеної маси, надання їм певної форми: кулястої — на тістоокруглювальних чи батоноподібної — на тістозакатних машинах; вистоювання сформованих тістових заготовок у спеціальних шафах. Під час вистоювання тістові заготовки розпушуються, збільшуються в об’ємі. Ця операція забезпечує хороший об'єм хліба, формування структури пористості.

Випікання. Після вистоювання тістові заготовки випікають у хлібопекарських печах різної конструкції. Під час випікання унаслідок теплофізичних, мікробіологічних, біохімічних, колоїдних, хімічних процесів тістова заготовка перетворюється на хліб із забарвленою скоринкою і духмяним ароматом.

Остигання і зберігання. Випечений хліб укладають в ящики або лотки, які розміщують на вагонетках або у контейнерах, при цьому відбраковують вироби, що не відповідають стандартам. Вагонетки з хлібом транспортують у хлібосховища для остигання і реалізації. На цей час більшість хлібозаводів не мають механізованих хлібосховищ. Всі виробничі операції, що пов’язані з укладанням хліба в лотки, на вагонетки або в контейнери, транспортуванням останніх у хлібосховища і завантаженням виробів у автомашину виконуються здебільшого вручну. Борошно доставляється на виробництво борошновозами. З борошновоза через приймальний щиток у вигляді аерозолю по трубопроводу подається до силосів для зберігання. Із силосів роторними живильниками борошно направляється в циклон , з нього — на просіювач, після просіювання — у проміжний бункер, автоваги. Зважене борошно із бункера, розташованого під автовагами, шнековим живильником подається у виробничі бункери. Фільтри очищають транспортуюче повітря від борошняного пилу. Повітря для транспортування борошна компресором подається в очисні апарати , апарат для стабілізації тиску (ресивер), а з них через розподільник — на виробництво. Вода з міського водопроводу надходить до баків холодної і гарячої води, з яких подається до водомірних бачків. Вода для живлення парового котла попередньо пропускається через апарати установки для хімводоочистки. Пара з парового котла підводиться до вистійної шафи і печі, а також подається до баку для підігріву води. Для замішування опари у тістомісильну машину безперервної дії подається борошно, дозуючою станцією відміряється решта сировини зі збірних ємкостей. Із тістомісильної машини опара лопатевим насосом подається в ємкість для бродіння. Виброджена опара надходить у машину для замішування тіста, туди ж дозувальною станцією подається вода, сіль та інші компоненти, передбачені рецептурою. Тісто виброджує в ємкості для бродіння над тістоподільником. Із тістоподільника у вигляді шматків певної маси тісто стрічковим транспортером направляється в округлювач, а потім — у тістозакатну машину. Далі укладачем тістові заготовки завантажуються в колиски вистійної шафи. Після вистоювання вони за допомогою пересадочного механізму подаються на під конвеєрної печі, надрізаються циліндричним ножем і надходять у пекарну камеру. Випечені вироби транспортером направляються на хлібоукладальний агрегат і завантажуються у контейнери для зберігання і транспортування у торгівельну мережу. Загальна тривалість технологічного процесу виготовлення основних видів хлібобулочних виробів становить 8-10 год.

Організаційна структура

Органiзацiйна структура побудована на цеховiй структурi: - хлiбобулочний цех; - кондитерський цех; - механiчний цех; - транспортний цех.

В-во хліба за січень 2013 року: Хліб та вироби хлібобулочні, 123,7 тис.т

Соседние файлы в папке RGR_Upr_oblik