Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zahust / Zahust.ppt
Скачиваний:
39
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
1.66 Mб
Скачать

1.3Основні типи звукових полів у практиці вимірювань шуму

Звуковим полем називають простір, в якому поширюються звукові хвилі. У практиці вимірювань шуму звукові поля класифікують за наявністю відбивних перешкод (вільні й дифузні) та за відстанню від джерела звука (дальні та ближні).

1.4 Датчики шуму

Мікрофони - це електроакустичні перетворювачі, що перетворюють звукові коливання на електричні.

Мікрофони повинні бути по можливості малих порівняно з довжиною хвилі звука розмірів, щоб не впливати на вимірюване звукове поле.

1.5 Основні методи і засоби обробки акустичних сигналів

Основним сучасним методом обробки сигналів шуму та вібрації є спектральний аналіз. Цей метод застосовують для оцінки основних спектральних характеристик сигналів шуму та вібрації — спектральних густин потужності а також характеристик взаємозв'язку сигналів (взаємних спектрів, функція когерентності та кореляції).

1.6 Застосування частотної корекції

Рисунок – Коригувальні характеристики A, B, C, D

2.ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ

1.1Метою розробки є проектування універсальної системи для виміру акустичного шуму, оволодіння методикою проектування електронної апаратури і правилами

оформлення технічної документації.

1.2Область застосування прибору – медичні заклади, лікарні, школи, дитячі садки, підприємства і будь-які інші місця де потрібно вимірювати і контролювати акустичний шум.

1.3Умови експлуатації приладу згідно з умовами ГОСТ 15150; температура навколишнього повітря від 0°С до +35°С; атмосферний тиск 630...800 мм.рт.ст; відносна вологість до 80% при температурі 25°С.

1.4Технічні характеристики.

3. ОБГРУНТУВАННЯ ПРИНЦИПІВ ПОБУДОВИ ВИМІРЮВАЧА ШУМУ

Основні вимоги до розроблюваного приладу:

1)Електрична схема приладу повинна бути виконана на сучасній елементній базі, що дасть можливість спростити прилад, підвищити надійність та поліпшити експлуатаційні характеристики.

2)Прилад повинен бути обладнаним автономним джерелом

живлення, а також мати можливість підзарядки і роботи від мережі 220В 50Гц.

3)Також прилад повинен мати відносно невеликі габарити та масу, щоб його було легко переносити і вимірювати акустичний шум у будь-якому місці.

4. РОЗРОБКА СТРУКТУРНОЇ СХЕМИ

5. РОЗРОБКА ФУНКЦІОНАЛЬНОЇ СХЕМИ

6. РОЗРОБКА ПРИНЦИПОВОЇ СХЕМИ ПРИЛАДУ

6. РОЗРОБКА ПРИНЦИПОВОЇ СХЕМИ ПРИЛАДУ