Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
menedzhment_Dasha.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
74.24 Кб
Скачать
  1. Організаційний розвиток. Визначте основні складові плану організаційного розвитку. Охарактеризуйте основні чинники, які впливають на ефективність впровадження організаційних змін

Організаційний розвиток ТОВ «Кондитерська фабрика «Лагода» визначається як довгострокова робота з удосконалення процесів вирішення проблем і відновлення організації шляхом більш ефективного спільного регулювання культурних постулатів організації – при особливій увазі до культури усередині формальних робочих груп – за допомогою агентів змін, – застосовуючи теорію і технологію прикладної науки про поведінку, включаючи дослідження дією.

Організаційний розвиток ТОВ «Кондитерська фабрика «Лагода» являє собою комплекс заходів щодо удосконалювання можливостей організації в вирішенні її внутрішніх проблем і забезпеченні високого рівня адаптації до зміни зовнішніх умов.

Завданнями організаційного розвитку ТОВ «Кондитерська фабрика «Лагода» є: діагностика стану організації; розроблення бачення, цілей, стратегій; модифікація установок, ціннісних орієнтирів, стилів поведінки; модернізація системи управління персоналом; розвиток комунікативної мережі організації; оптимізація організаційної структури; розроблення системи мотивації і стимулювання персоналу; формування командного духу і розвиток корпоративної культури.

Система цілей організаційного розвитку ТОВ «Кондитерська фабрика «Лагода» містить:

    • поліпшення погодженості між організаційною структурою, процесами, стратегією, людьми і культурою;

    • створення і розвитку нових організаційних рішень;

    • розвитку здатності організаційного самовідновлення .

Основними складовими (компонентами) процесу організаційного розвитку ТОВ «Кондитерська фабрика «Лагода» є діагностична, процесна і підтримуюча. Перша, діагностична складова, являє собою безперервний збір системних даних. Вона фіксує увагу на всій системі в цілому, на її підсистемах і на системних процесах. Друга – дія (або втручання) – цей компонент містить у собі всі види діяльності, що розробляються для удосконалення організаційного функціонування. І нарешті, компонента підтримки процесу містить в собі діяльність, орієнтовану на підтримку і управління самим організаційним процесом.

  1. Функція менеджменту «організування». Організаційна структура управління

Схема організаційної структури управління товариством наведена на рис.1.

Як показує аналіз малюнка, організаційна структура ТОВ «Кондитерська фабрика «Лагода», як виробничого підприємства є лінійно-функціональною, для якої характерне створення структурних підрозділів, кожен з яких має свої чітко визначені, конкретні завдання й обов'язки. Отже, в умовах даної структури кожен орган управління, а також виконавець, спеціалізований на виконанні окремих видів управлінської діяльності (функцій). Створено апарат фахівців, що відповідають за визначені ділянки роботи.

Відповідно до організаційної структури управління лінійно-функціональною очолює генеральний директор, що організує всю роботу підприємства і несе повну відповідальність за його стан і діяльність перед державою і трудовим колективом.

Генеральний директор представляє підприємство у всіх установах і організаціях, розпоряджається майном, укладає договори, видає накази по підприємстві. Керує роботою по плануванню й економічному стимулюванню на підприємстві, підвищенню продуктивності праці, виявленню і використанню виробничих резервів поліпшенню організації господарської діяльності, праці і заробітної плати й ін

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]