Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
07.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
1.32 Mб
Скачать

5

Державний комітет зв'язку та інформатизації України

Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій

кафедра Телекомунікаційних систем

Курсова робота

з навчальної дисципліни СистемИ передачі ЕЛЕКТРОЗВ’ЯЗКУ”

цифрова система передачі

для магістральної мережі

Студента групи ТСД-42

Казюки Євгенія

Варіант -8

Перевірив:

Оцінка:

Київ – 2014

  1. зміст

    1. Титульний лист

    2. Зміст

    3. Завдання на курсовий проект

    4. Вступ

    5. Основна частина

      1. Розробка варіантів схем організації зв’язку

        1. Вибір можливих варіантів типів кабелю та ЦСП

        2. Розробка схеми організації зв’язку

      1. Техніко-економічне порівняння схем

        1. Визначення номінальної довжини регенераційної ділянки однокабельної системи

        2. Визначення номінальної довжини регенераційної ділянки двокабельної системи

        3. Визначення кількості регенераційних ділянок номінальної довжини та розташування НРП

        4. Розрахунок капітальних витрат та вибір оптимального варіанту схеми організації звяку

    1. Висновки

    2. Література

Вступ

Сучасні мережі електрозв'язку - це складний взаємопов'язаний комплекс апаратних і програмних засобів, адміністративно-керуючих структур та служб, що забезпечує користувачів послугами зв'язку.

Мережа електрозв'язку України в основному аналогова та в значній мірі орієнтована на обслуговування аналогового абонентського обладнання. Ситуація, що склалася з цифровізацією в Україні відповідає існуючому рівню запросів на послуги зв'язку, їх структурі.

Майбутня мережа електрозв'язку - це універсальна цифрова мережа з інтеграцією служб, пропонуюча користувачам можливість передачі будь-яких необхідних видів інформації. Узгоджені протоколи та спряжуючі пристрої обробки та зберігання інформації в цій мережі дозволяють реалізовувати "відкриті" системи зв'язку з загальним доступом. В основі такого представлення полягають наступні світові тенденції:

- розширення послуг шляхом побудови цифрової мережі з інтеграцією обслуговування (ЦМІО-ІSDN);

- побудова світової транспортної мережі;

- інтелектизація мереж;

- удосконалення технічної експлуатації мереж.

Існуючі на сьогоднішній день апаратні та програмні засоби дозволяють будувати цифрові мережі двома суттєво різними способами переносу інформації:

синхронним (STM) та асинхронним .

Синхронний та асинхронний способи передачі інформації дозволяють будувати мережі, у всякому разі, по одному з п'яти сценаріїв.

На основі синхронного способу з використанням:

1) обладнання плезіохронної цифрової ієрархії;

2) обладнання синхронної цифрової ієрархії;

На основі асинхронного способу з використанням:

3) апаратури та обладнання плезіохронної цифрової ієрархії;

4) синхронної транспортної мережі;

5) асинхронної транспортної мережі;

Відразу відмітимо, що реалізація в Україні п'ятого сценарію з причин технічного та економічного характеру малоймовірна. Найбільш імовірна реалізація перших 4-х сценаріїв.

Відмітимо, що головною задачею будь-якої мережі електрозв'язку є передача інформації з одного пункту в будь-який інший з заздалегідь зазначеною (нормованою) імовірністю. Такий загальний показник мережі -результат складної взаємодії ряду часткових показників, що характеризують мережу по багатьом функціональним ознакам. Ці взаємодії мають складний характер, тому і виникла необхідність розглянути характеристики мереж, які будуються на технологіях ПЦІ та СЦІ, визначити характер показників, по яким доцільно оцінювати мережі.

Мережі плезіохронної цифрової ієрархії були першими цифровими мережами електрозв'язку. Зараз всі цифрові мережі побудовані переважно на ПЦІ.

За останні десять років синхронні цифрові мережі з'явились як результат прискореного розвитку мереж електрозв'язку. В апаратурі СЦІ, що зорієнтована на перспективу, досягнено найвищого для сучасного стану схемотехніки та виробництва рівень міжнародної стандартизації. В ній застосовані спеціальні методи формування синхронних цифрових потоків, розроблені способи передачі сигналів ширикополосної мережі зв'язку Інтегрального обслуговування (ЦМIO-Ш, ІSDN-B), що використовують асинхронний спосіб передачі інформації.

Технологія асинхронної системи передачі інформації при побудові мережі електрозв'язку має переваги в порівнянні з технологіями ПЦІ та СЦІ. Це випливає з техніко-економічного аналізу ієрархій та підтверджується розрахунком капітальних витрат.

Майбутня мережа електрозв'язку України повинна будуватися на асинхронному способі передачі інформації та транспортній мережі синхронної ієрархії відповідно з Рекомендацією МККТТ G.803.

Технічний стан первинної мережі електрозв'язку, незадовільна необхідність в міжміському телефонному зв'язку користувачів України, а також економічні аспекти цифровізації дозволяють на першому етапі рекомендувати реконструкцію аналогової мережі електрозв'язку з використанням апаратури та обладнання плезіохронної ієрархії. Створення "вузькосмугової" міжміської телефонної мережі з комутацією пакетів є першим кроком впровадження асинхронного способу передачі інформації на мережі електрозв'язку України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]