Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Levandovska_Rob.programa_OOP.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
403.97 Кб
Скачать

V. Індивідуальні завдання та контрольні заходи

V.2. Контрольні заходи

Назва

контрольного заходу

Всього

годин

Із них

Ауд. занять

СРС

Модульний контроль 1

2

1

1

Модульний контроль 2

4

2

2

Модульний контроль 3

6

2

4

Усього

12

5

7

VI. Організаційно - методичні вказівки

Науковою основою дисципліни “Основи теорії кіл” є загальна теорія електричних кіл, підгрунтям яких є закони фізики, що визначають електромагнітні явища в просторово - обмежених системах, а також ряд розділів математики, зокрема, лінійна та векторна алгебра, теорія матриць, диференціальне та інтегральне числення, звичайні диференціальні рівняння, ряди та інтеграл Фур‘є, функції комплексної змінної, операційне числення та ін.

При вивченні та використанні методів дослідження та розрахунку електричних кіл реальні фізичні об‘єкти представляються в спрощеній ідеалізованій формі у вигляді еквівалентних (розрахункових) схем. При цьому, схеми з певною точністю відтворюють властивості реального електричного кола.

Дисципліна вивчається в другому та третьому семестрах.

В другому семестрі студенти виконують домашню контрольну роботу за індивідуальними варіантами. Завдання, варіанти, методичні рекомендації щодо виконання роботи, а також основні вимоги щодо її оформлення сформульовані у відповідному навчально – методичному посібнику. Завдання видається студентам на першому практичному занятті. При цьому викладач пропонує графік виконання складових частин відповідно з графіком вивчення навчального матеріалу, визначає вимоги щодо оформлення роботи. Виконану та оформлену у відповідності з вимогами контрольну роботу студенти представляють за встановленим порядком та термінами, методисту відповідного факультету.

У третьому семестрі студенти виконують курсову роботу. Організаційне забезпечення роботи студентів над індивідуальними варіантами завдань аналогічне організації виконання домашньої контрольної роботи. Виконану курсову роботу студенти представляють у деканат і після перевірки її викладачем, захищають.

Основними видами аудиторних занять є лекції, практичні та лабораторні заняття.

На лекціях розглядаються основні теоретичні положення дисципліни.

На практичних заняттях студенти поглиблюють теоретичний матеріал, набувають та розвивають навички в розрахунках та дослідженні електричних кіл.

На лабораторних заняттях студенти набувають навички для практичного використання електро- та радіовимірювальних приладів, проведення експериментів і обробки їх результатів.

При вивченні матеріалу у межах теми необхідно забезпечувати логічний зв‘язок між питаннями, що розглядаються на лекціях, практичних і лабораторних заняттях та відпрацьовуються студентами самостійно.

Значну увагу необхідно приділяти вдосконаленню навичок при використанні студентами обчислювальних засобів: на першому етапі – мікрокалькуляторів, а в перспективі – сучасних компьютерних пакетів програм.

Належне місце на заняттях слід відвести демонструванням та дидактичному забезпеченню.

Окремі практичні заняття, перш за все ті, що передбачають визначення та дослідження характеристик та властивостей електричних кіл та сигналів, доцільно проводити в умовах комп‘ютерного класу за спеціальним сценарієм та ретельно відпрацьованою методикою.

Окрему увагу у навчальному процесі необхідно приділити консультаціям, перш за все індивідуальним.

Для підтримання зв‘язку із забезпечуючими дисциплінами слід у завданнях на самостійну роботу, що визначаються на кожному занятті, включати питання з математики, фізики, інших дисциплін, які будуть використовуватися на наступних заняттях.

Якісне засвоєння дисципліни передбачає систематичне та ретельне конспектування лекцій, відпрацювання матеріалу та доповнення його за допомогою рекомендованої літератури. У зв‘язку з цим, доцільно з певною регулярністю здійснювати контроль наявності та якості конспектів студентів, супроводжуючи його необхідними роз‘ясненями.

Слід зазаначити, що одним з варіантів поглиблення зв‘язку дисципліни “Теорія електричних кіл та сигналів” із забезпечуючими дисциплінами, в першу чергу, математикою та фізикою, є включення у завдання для самостійної роботи переліку відповідних питань, на яких базується матеріал наступних занять.

Зв‘язок із забезпечуваними дисциплінами може бути встановлений шляхом використання ряду прикладів та ілюстрацій, які переконливо вказують на місце та роль теорії кіл та сигналів у вивченні та засвоєнні матеріалу цих дисциплін, а також у досягненні високого рівня професійної майстерності майбутніх спеціалістів.

Необхідний рівень викладання дисципліни, його неперервне вдосконалення досягається забезпеченням та дотриманням широкого спектру умов. Серед них:

наявність ефективної навчально – лабораторної бази, що включає в достатній кількості сучасні електро- та радіовимірювальні прилади і досконалі лабораторні установки, а також обчислювальну техніку;

надійне інформаційно – методичне забезпечення, яке передбачає наявність та використання навчальної літератури загального призначення, а також різноманітних навчально – методичних посібників, розроблених та виданих викладачами університету;

впровадження в навчальний процес, на всіх видах занять ефективних методів та прийомів, зокрема, елементів сучасних комп‘ютерних технологій та ін.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]