Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
акушерство / Стенд укр.doc
Скачиваний:
104
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
489.98 Кб
Скачать

Методика оцінювання підсумкового контролю

МОДУЛЬ 1. Фізіологічний перебіг вагітності, пологів та післяпологового періоду

Максимальна кількість балів, яку може набрати студент при складанні підсумкового модульного контролю, становить 80:

1. Теоретична підготовка – 40 балів:

    • тестовий контроль (20 тестів по 1 балу) – 20 балів

1 бал – правильна відповідь

0 балів – неправильна відповідь

    • індивідуальне усне опитування (2 питання по 7 балів, 1 ситуаційна задача - 6 балів) – 20 балів.

Бали

Критерії оцінювання

7

студент виявляє особливі творчі здібності, самостійно оволодіває додатковою літературою та вільно використовує одержані відомості відповідно до мети та завдань власної пізнавальної діяльності; використовує набуті знання в нестандартних ситуаціях.

6

студент глибоко і твердо засвоїв матеріал і послідовно, грамотно і логічно його висловлює, вірно обґрунтовує прийняття рішення не виникає труднощів при зміні завдання.

5

студент твердо знає теоретичний матеріал, грамотно його висловлює, не допускає суттєвих помилок у відповіді на запитання.

4

студент має знання значної частини теоретичного матеріалу, але не засвоїв його деталей, допускає деякі помилки, але здатний самостійно їх виправляти.

3

студент має знання основного матеріалу, за допомогою викладача може аналізувати навчальний матеріал, робити висновки, допускає помилки, недостатньо правильно формує, суттєво порушує послідовність відповіді.

2

студент не знає значної частини програмного матеріалу, здатний за допомогою викладача відтворити значну його частину.

1

студент володіє матеріалом на рівні окремих фрагментів, що становить незначну частину навчального матеріалу.

0

студент володіє матеріалом на елементарному рівні засвоєння, викладає його уривчастими реченнями, виявляє здатність викласти думку на елементарному рівні.

2. Практична підготовка (8 практичних навичок по 5 балів) – 40 балів.

Бали

Критерії оцінювання практичних навичок

5

виставляється студенту, який глибоко і твердо засвоїв практичний матеріал і послідовно, грамотно і логічно його демонструє, у виконанні якого тісно пов’язується теорія з практикою; у студента не виникає труднощів при зміні завдання, вірно обґрунтовує прийняття рішення, вільно справляється із задачами, питаннями та іншими видами використання знань практичної роботи.

4

виставляється студенту, який твердо знає практичний матеріал, грамотно його демонструє, не допускає суттєвих помилок у відповіді на запитання, вірно використовує теоретичні положення при виконанні практичних навичок і вмінь.

3

виставляється студенту, який має знання значної частини практичного матеріалу, але не засвоїв його деталей, допускає деякі помилки, недостатньо послідовно виконує практичні навички та вміння, але робить правильні висновки.

2

виставляється студенту, який має знання основного матеріалу, допускає помилки, недостатньо правильно формує, суттєво порушує послідовність у виконанні практичних навичок і вмінь, за допомогою викладача може аналізувати та робити висновки.

1

виставляється студенту, який не знає значної частини програмного матеріалу, допускає суттєві помилки, невпевнено, з великими труднощами виконує практичні навички та неправильно робить висновки.

0

виставляється студенту, який відмовляється виконувати практичну навичку

Підсумковий модульний контроль вважається зарахованим, якщо студент набрав не менше 50 балів.

Завідувач кафедри акушерства та гінекології

д.мед.н., професор Геник Н.І.