Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Світова бібліотечна справа. Програма.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
95.74 Кб
Скачать

Критерії оцінювання знань студентів

При оцінюванні знань студентів з дисципліни «Світова бібліотечна справа» враховуються:

  • їхня глибина й повнота;

  • володіння необхідними навичками (в обсязі програми);

  • усвідомленість та самостійність застосування;

  • логічність викладання матеріалу, у тому числі узагальнення й висновки;

  • дотримання норм літературної мови.

Перевірка та оцінювання знань студентів здійснюється кількома методами:

  1. Усне опитування.

  2. Використання поточних тематичних тестів.

  3. Проведення іспиту.

Відповіді на практичних заняттях оцінюються за 5-бальною системою:

«Відмінно». Студент повністю оволодів матеріалом, уміє інтегрувати та уніфікувати знання; застосовувати методи, принципи, закони в конкретних навчальних ситуаціях; установлювати різницю між причинами й наслідками. Викладає матеріал чітко, послідовно, логічно та аргументовано.

«Добре». Студент знає програмний матеріал, грамотно й за суттю викладає його в усній або письмовій формі, але не досить повно висвітлює деякі факти, припускає неточності в доказах, трактовці понять та категорій. При цьому студент володіє необхідними вміннями та навичками при виконанні практичних завдань.

«Задовільно». Студент виявляє правильне, але неглибоке розуміння матеріалу; допускає істотні порушення послідовності викладу матеріалу, неточності в доборі та висвітленні фактів, у викладі матеріалу є суттєві прогалини, відсутня його систематизація, мають місце помилки, у тому числі у висновках, слабка аргументація.

«Незадовільно». Студент допускає багато фактичних неточностей; не вміє побудувати міркування, обґрунтувати його; виявляє абсолютне незнання з поданих питань; не володіє основними вміннями та навичками при виконанні практичних завдань; відмовляється відповідати.

При проведенні поточного тестового контролю визначається рівень знань студентів з курсу дисципліни. Мінімальна кількість правильних відповідей студента на тестове завдання з курсу, що дозволяє оцінити результат тестування позитивно («задовільно»), – більше 60% від загальної кількості запитань; на оцінку «добре» необхідно набрати більше 75%, на «відмінно» – більше 85%.

Метою проведення іспиту з дисципліни є підсумковий контроль знань студентів з матеріалу, що був поданий за час вивчення курсу світової бібліотечної справи. Оцінюється за критеріями, аналогічними до усних відповідей.