Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
сума КРВ ост .doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
2.42 Mб
Скачать

2.2. Зміст

Зміст розміщується зразу ж після реферату, починаючи з нової сторінки, та включає назви усіх складових частин пояснюючої записки, у тому числі і додатки, з вказуванням номера сторінки їх розташування.

2.3. Вступ

Відображаються основні соціально-економічні та науково-технічні задачі, які вирішуються у країні в сільському господарстві та сільськогосподарському машинобудуванні. Розглядається значення машини, яка проектується або робочого органу. Формулюються на основі цих даних та даних завдання задачі курсового проекту. Вступ розміщується на окремій сторінці.

2.4. Основні вимоги до проектованої машини і умов її експлуатації

2.4.1. Призначення машини та вихідні вимоги

Подаються відомості про призначення машини, яка проектується. Описуються технологічні операції, які виконує машина та процеси, в які входять ці операції. Приводяться основні вихідні вимоги до машини, яка проектується (з ними можна ознайомитися у підручниках [2, 5, 6]) та агротерміни виконання робіт. У вимогах відображаються: призначення, місце в системі машин, зона застосування, умови роботи, показники технологічного процесу, техніко-експлуатаційні вимоги та показники, що регламентують надійність, а також економічні вимоги.

2.4.2. Технічне завдання на проектовану машину

2.4.2.1. Назва виробу та сфера застосування

2.4.2.2. Мета та призначення розробки

2.4.2.3. Технічні вимоги

Повинні містити вимоги та норми, що визначають показники якості та експлуатаційні характеристики виробу з урахуванням чинних стандартів та норм стосовно складу виробу і вимог до конструкції: за показниками призначення (показники якості, продуктивності, витрати палива, потужності що споживається); за вимогами до надійності (довговічність, безвідмовність, придатність до зберігання та ремонтопридатність); за вимогами до технологічності (вимоги до виробничої та експлуатаційної технологічності конструкції і базовим показникам технологічності); за вимогами до рівня уніфікації та стандартизації.

2.4.2.4. Вимоги безпеки

Як зразок можна використовувати дані наведені у [5] ст. 37.

2.4.2.5. Естетичні та ергономічні вимоги

За основу при формуванні естетичних та ергономічних вимог доцільно використовувати дані наведені у [9] ст. 73-77.

2.4.2.6. Вимоги до патентної чистоти

Слід визначити чи використані у проектованій машині розробки, що охороняються відповідними документами та є приватною власністю. Якщо так, то вказати на придбання ліцензій яких фірм слід розраховувати при впровадженні даної машини у виробництво.

2.4.2.7. Вимоги до складових частин виробу, сировини, експлуатаційних матеріалів

Всі матеріали і комплектуючі вироби за найменуванням і марками повинні відповідати закладеним в технічну документацію на плуг вимогам і відповідати ДСТУ, ТУ і іншим нормативним документам на них.

Вибір матеріалів і комплектуючих виробів повинен забезпечувати виконання показників призначення, експлуатації та інших вимог.

Матеріали, які використовуються для виготовлення плуга, повинні відповідати діючим стандартам Міністерства аграрної політики.

Полиця та польова дошка повинні виготовлятися зі Ст 2, леміш – лемішної сталі 55Л, лита стовпа із чавунів ВЧ 45-5, ВЧ 50-2 або сталей 25 Л, 30 Л, 35 Л. Осі виготовлятися із сталі однієї з приведених марок: 20х, 18хГТ, 25хГТ, 38хС, 40х ГОСТ 4543-71.

Для мащення підшипників повинно використовуватись мастило універсальне УС–2 ГОСТ 1033-73.

2.4.2.8. Умови експлуатації

Слід вказати, умови за яких повинна забезпечуватись робота виробу із заданими технічними показниками (див. [5] ст. 36).

2.4.2.9. Вимоги до маркування та пакування

Як приклад доцільно використати дані, наведені у [9] ст. 23-24.

2.4.2.10. Вимоги до транспортування і зберігання

Плуг з підприємства-виробника відвантажується у зібраному вигляді на транспортних підставках. Інструмент, а також документація повинні бути запаковані в сумку, прикріплену до рами плуга.

Спосіб навантаження, а також розміщення і кріплення пакувальних місць при транспортуванні повинні бути узгодженні транспортуючими організаціями у встановленому порядку і повинні забезпечити повну збереженість виробу та упаковки.

Транспортування плуга здійснюється автомобільним і залізничним транспортом відповідно до вимог нормативно-технічної документації транспортних міністерств із перевезення вантажів: “Правила перевезення вантажів.”

При транспортуванні плуга залізничним транспортом на відкритій платформі або транспортом, для його кріплення повинен застосовуватись дріт м’який, термічно оброблений згідно з ГОСТ 3282-74, діаметром не менше 4 мм.

Умови зберігання плуга на підприємстві-виробнику до відвантаження повинні гарантувати повну їх збереженість, комплектність, якість і товарний вигляд.

Зберігатися плуг повинен в закритому приміщенні або під навісом. Допускається зберігання на відкритих обладнаних площадках при обов’язковому виконанні споживачем робіт по консервації у відповідності з інструкцією по експлуатації на плуг, що відповідає вимогам ГОСТ 7751-85.