Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Записка1.doc
Скачиваний:
51
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
1.83 Mб
Скачать

  1. Загальний розділ

1.1 Загальна характеристика району проектування

Сучасний Луганськ - одне з міст України, важливий політичний, культурний і науковий центр із населенням понад 100 тисяч чоловік. У межах території міста маються значні запаси кам'яного вугілля, мергелю, глини, піску, а також джерело мінеральної води. Місто має великий науково-технічний і виробничий потенціал, що є запорукою його економічного відродження і розвитку. Базою індустріальної й економічної моці міста є 130 великих і середніх промислових підприємств. Усього ж на території Луганська мається більш 10000 підприємств різних форм власності.

Промислове виробництво в Луганську одержало свій розвиток більш 200 років тому. За цей час місто придбав величезний промисловий потенціал, висококваліфіковані кадри робітників і інженерів, науково-технічну базу. Галузь пережила важкі епохи Будівництва, відновлення і якісної зміни у виробництві. Від покоління до покоління передається накопичений досвід, дбайливо зберігаються дорогоцінні традиції бойових і трудових здійснень.

Промисловий потенціал міста складають підприємства більш 6 галузей, основою якого є паливно-енергетичний, машинобудівний, хіміко-металургійний комплекси.

З метою забезпечення безперебійного перевезення пасажирів у місті залученні автобуси, таксі та маршрутні таксі, тролейбуси та трамваї, а також залізничне сполучення. Придбання нових одиниць автобусів та тролейбусів, введення нових маршрутів стабілізують роботу міського транспорту, особливо по вулиці Радянська, Ломоносова, Оборона, Будьонного.

1.2 Аналіз дорожніх умов

Перехрестя вул. 50 річчя оборони Луганска та провулка Сиренєвий розташоване в Ленінському районі міста. Перехрестя з провулком Сиренєвий є місцем концентрації дорожньо-транспортних пригод.

У вивчаємому районі знаходиться Луганський державний медичний університет, 1-ша міська лікарня, недалеко від описаного місця знаходиться обласна лікарня та психоневрологічний диспансер. Як наслідок, інтенсивний рух транспорту і пішоходів спостерігається протягом всього дня.

Через перехрестя відбувається рух транзитного транспорту, що прямує у напрямку Луганського аєропорту.

Дорожнє покриття на вулиці влаштоване з асфальтобетону. Слід звернути увагу на незадовільний стан тротуарів: покриття тротуарів має нерівності у вигляді ям та вищербленого щебеню.

Вулиця освітлюється лампами накалювання. Схема розташування світильників дворядна, прямокутна. Опора світильників встановлена за межами проїзної частини.

Ділянка дороги на перехресті 50 річчя оборони Луганска та провулка Сиренєвий - прямолінійна. За категорією це перехрестя можна віднести до транспортно-пішохідного. Це перехрестя Т-образного типу руху. Складність перехрестя можливо визначити по кількості конфліктних точок. Конфліктні точки, це місця де в одному рівні перетинаються траєкторії транспортних засобів або злиття транспортних потоків. Найчастіше за все таке взаємодія учасників дорожнього руху виникає і при перебудуванні автомобілів в рядах (маневруванні) і при переході проїзної частини пішоходами поза перехрестями.

Важкість пересічень можна визначити за формулою:

М = Пв + ЗІІзл + 5Ппер (1.1)

Де Пв - кількість точок відгалуження;

Пзл - кількість точок злиття;

Ппер- кількість точок при перетині траєкторій.

Якщо М < 40 вузол вважається простим;

Якщо 40 <М < 80 вузол вважається середньої складності;

Якщо 80 < М < 150 вузол вважається складним:

Якщо М < 150 вузол вважається дуже складним.

Пв = 3;

Пзл= 3;

Плер= 3.

М = 3+ 3x3 + 5x3 =27

Таким чином можна зробити висновок, що перехрестя вул. 50 річчя оборони Луганська та провулка Сиренєвий вважається простим вузлом.

Рисунок 1.1. Конфліктні точки на перехресті