Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Анатомія

.docx
Скачиваний:
22
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
11.94 Кб
Скачать

21.Розгалуження бронхів

Головнй бронх розгалужується на часткові бронхи,які розгалужуються на сигментовані бронхи.Сигментовані бронхи діляться ще на 6-10 разів.Бронх 6-10 порядку називаються часточковим бронхом.Він розгалужується на 12-18 кінцевих бронхіол.Розгалуження бронхів називається бронхіальним деревом.

22.Легеня.Зовнішня будова

Легеня(pulmo)-парний орган. Поверхні легень: реберна(facies costalis);діафрвгмальна(facies diaphragmatica);медіальна(facies medialis).У медіальній поверхні розміщені ворота легень,а в них знаходиться корінь легень.Щілинами легені поділяються на частки.В лівій легені одна частка,яка поділяє легеню на верхню і нижню.В правій легені дві щілини,які поділяють тлегеню на верхню,середню і нижню.

23.Склад кореня легені

До складу кореня легені входять:головний бронх,легенева артерія,легеневі вени,бронхіальні артерії,бронхіальні вене,нерви,лімфатичні судини та бронхолегеневі лімфатичні вузли.

24.Плевра(pleura)

Це серозна оболонка, яка вистиляє стінки грудної порожнини і покриває легені.На стінках плевра називається парієнтальною або пристінковою,на легенях-вісцеральною або нутряною.Простір між парієнтальною і вісцеральною поверхнями називається плевральною порожниною(cavitas pleuralis).В парієтальній плеврі розрізняють 3 частини:реберну,діафрагмальну і середостінну.При переході з однієї частини в іншу формуються утвори парієнтальної плеври-закутки.В закутки легені повітря заходить лише при дуже глибокому вдиху.