Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

modul_2_2_2

.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
168.96 Кб
Скачать

  1. Що є визначальним у лікувально-діагностичному процесі ? Організація інформаційного середовища лікувально профілактичної установи (ЛПУ) визначається організацією лікувально-діагностичного процесу, який схематично можна представити наступним чином.

  1. Для чого призначение АРМ лікаря? Автоматизоване робоче місце (АРМ) лікаря здійснює збір, збереження і аналіз медичної (і парамедичної) інформації, що використовується при прийнятті діагностичних і тактичних (лікувальних, організаційних та ін.) лікарських рішень.

  1. Що використовується для роботи з інформаційними потоками? Інформ. Системи

  1. На чому базується Інформаційна системи? Документи ((ІС ЛПУ – інформаційні системи, основані на об’єднанні всіх інформаційних потоків в єдину систему і забезпечують автоматизацію основних видів діяльності установи.))

  1. У чому полягає принцип ефективності автоматизованої системи? Принцип ефективності полягає в досягненні раціонального співвідношення між витратами на створення АС і цільовими ефектами, що їх дістають при її функціонуванні.

  1. Як лікарі отримують основну інформацію про пацієнта? при безпосередньому огляді, при проведенні лабораторних тестів та інструментальних досліджень, із зовнішньої або раніше заповненої медичної документації.

  1. Для чого призначені Інформаційно-пошукові системи? призначені для пошуку в своїх сховищах необхідних документів і даних

  1. Що є необхідною складовою лікувально-діагностичного процесу ? Дані, що генеруються людиною – це всі записи, які лікарі роблять в ході здійснення лікувально-діагностичного процесу: результати оглядів, результати лабораторних тестів, інтерпретації різноманітних досліджень і тестів та ін..

  1. Які МІС призначені для вводу, збереження, пошуку і виведення медичної інформації? Медичні інформаційно-довідкові системи

  1. Що включає організація лікувально-діагностичного процесу ? Організація інформаційного середовища лікувально профілактичної установи (ЛПУ) визначається організацією лікувально-діагностичного процесу, який схематично можна представити наступним чином.

  1. Що забезпечують медичні Інформаційні системи (МІС) ? МІС – це програмно-технічний комплекс, що готує і забезпечує процеси збирання, зберігання і обробку інформації в медицині й галузі охорони здоров'я.

  1. Яку модель розроблення ІC краще використовувати при побудові простих 1C, якщо від самого початку- розробки можна достатньо точно і повно сформулювати всі вимоги до системи? Каскадна

  1. Що таке система реєстрації ІC ? Оскільки призначення кожного запису даних реєструється, професійна інформація відокремлюється від інформації, яку мають бачити клієнти. Ключовим компонентом цього механізму є системи реєстрації, які для створення та збереження інформації використовують Інтернет та веб-служби

  1. Що забезпечують інформаційні технології ?

• ефективніший та кращий догляд за пацієнтом, тобто створення «e-health» (удосконалення процесу лікування та покращення якості медичних послуг на всіх етапах лікування);

• впровадження найкращих методів лікування;

• високу віддачу від інвестицій в інформаційні технології;

• швидку адаптацію до потреб пацієнтів, комерційних та адміністративних вимог («оперативна» система охорони здоров'я);

• надання нових можливостей існуючим системам з метою збереження вкладених інвестицій;

• перехід від комерційних акцентів до орієнтації на споживача (пацієнт / кінцевий користувач / лікарі / медсестри / громадяни / бізнес / посередники).

  1. На чому базуються консультативно-діагностичні системи ? імовірнісних і експертних системах.

  1. Як поділяються АРМ базового рівня за призначенням ?

 АРМи лікарів;

 АРМи медпрацівників парамедичних служб (за профілями діагностичних і лікувальних підрозділів);

 АРМи для адміністративно-господарських підрозділів.

  1. Що відноситься до даних, які генеруються людиною ? це всі записи, які лікарі роблять в ході здійснення лікувально-діагностичного процесу: результати оглядів, результати лабораторних тестів, інтерпретації різноманітних досліджень і тестів та ін..

  1. На використанні чого базується інформатизація у медицині ?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]