Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
10
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
855.04 Кб
Скачать

Стаття 18. Граничні обсяги державного (місцевого) боргу та державних (місцевих) гарантій

1. Граничний обсяг державного (місцевого) боргу, граничний обсяг надання державних (місцевих) гарантійвизначаються на кожнийбюджетний періодзаконом про Державний бюджет України (рішенням про місцевий бюджет).

2. Загальний обсяг державного боргутагарантованого державою боргу на кінецьбюджетного періодуне може перевищувати 60 відсотків річного номінального обсягу валового внутрішнього продукту України.

У разі перевищення цієї граничної величини Кабінет Міністрів України зобов'язаний вжити заходів для приведення такого загального обсягу боргів у відповідність із положеннями цього Кодексу.

3. Загальний обсяг місцевого боргу та гарантованого Автономною Республікою Крим чи територіальною громадою міста боргу (без урахування гарантійних зобов'язань, що виникають закредитами(позиками) від міжнародних фінансових організацій) станом на кінець бюджетного періоду не може перевищувати 200 відсотків (для міста Києва - 400 відсотків) середньорічного індикативного прогнозного обсягу надходженьбюджету розвитку(без урахування обсягумісцевих запозиченьта капітальних трансфертів (субвенцій) з інших бюджетів), визначеного прогнозом відповідногомісцевого бюджетуна наступні за плановим два бюджетні періоди відповідно до частини четвертоїстатті 21 цього Кодексу.

У разі перевищення цієї граничної величини Верховна Рада Автономної Республіки Крим, відповідна міська рада зобов'язані вжити заходів для приведення такого загального обсягу боргу у відповідність із положеннями цього Кодексу.

4. З метою забезпечення дотримання граничних обсягів державного (місцевого) боргу та державних (місцевих) гарантійцентральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної бюджетної політики, ведеРеєстрдержавного боргуігарантованого державою боргу, Реєстр державних гарантій, а такожРеєстр місцевих запозичень та місцевих гарантій.

Реєстр державного боргу і гарантованого державою боргу є інформаційною системою борговихі гарантійних зобов'язань держави, що включає умовикредитних договоріві випуску державнихцінних паперівта умови надання державних гарантій, відомості про станобслуговуванняіпогашеннядержавного боргу.

Реєстр державних гарантій є інформаційною системою, що містить відомості про надані протягом бюджетного періодудержавні гарантії.

Реєстр місцевих запозичень та місцевих гарантійє інформаційною системою, що містить відомості про здійснені місцеві запозичення та надані місцеві гарантії.

(Із змінами і доповненнями, внесеними згідно із  Законом України від 07.07.2011 р. N 3614-VI)

Глава 4. Бюджетний процес та його учасники Стаття 19. Стадії та учасники бюджетного процесу

1. Стадіями бюджетного процесувизнаються:

1) складання проектів бюджетів;

2) розгляд проекту та прийняття закону про Державний бюджет України (рішення про місцевий бюджет);

3) виконання бюджету, включаючи внесення змін до закону про Державний бюджет України (рішення про місцевий бюджет);

4) підготовка та розгляд звіту про виконання бюджету і прийняття рішення щодо нього.

2. На всіх стадіях бюджетного процесу здійснюються контроль за дотриманням бюджетного законодавства, аудитта оцінка ефективностіуправління бюджетними коштамивідповідно до законодавства.

3. Учасниками бюджетного процесу є органи, установи та посадові особи, наділені бюджетними повноваженнями (правами та обов'язками з управління бюджетними коштами).

Соседние файлы в папке Облік в бюджетний установах