Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Hai-Nyzhnyk.%20Podatkova%20pol

.pdf
Скачиваний:
19
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
1.18 Mб
Скачать

Павло Гай-Нижник

Податкова політика Центральної Ради, урядів УНР, Української Держави, УСРР

(1917 - 1930 рр.)

1

Pavlo Hai-Nyzhnyk

The fiscal police headed by Cental Rade, governments UNR, Ukrainian State, USRR

(1917 - 1930)

Kyiv 2006

2

Павло Гай-Нижник

Податкова політика Центральної Ради, урядів УНР, Української Держави, УСРР

(1917 - 1930 рр.)

Київ

2006

3

РекомендованоВченоюрадоюісторичногофакультетуКиївського національного університету імені Тараса Шевченка (протокол № 9 від 16 березня 2006 року).

Рекомендовано Вченою радою Національного університету державної податкової служби України (протокол № 10 від 30 травня 2006 року).

ГАЙНИЖНИК Павло.

ПодатковаполітикаЦентральноїРади,урядівУНР,Української Держави, УСРР (1917-1930 рр.). - К., 2006. - 303 с.

В новій книзі автор на основі широкого спектру документальних джерел та матеріалів, значна частина яких вперше вводиться до наукового обігу, висвітлює специфічний і неординарний напрямок розбудови національної державності у податковій сфері в період існування Української Народної Республіки (УНР), Української Держави (гетьманату П.Скоропадського) та Української Соціалістичної Радянської Республіки (УСРР) від часу утворення Української Центральної Ради в 1917 році до звернення НЕПу та початку податкової реформи 1930 року.

Для істориків, економістів, дослідників фінансово-економічної думки, а також широкого загалу читачів, що цікавляться історією українського державотворення.

Рецензенти:

КОЛЕСНИК В.Ф. (доктор історичних наук, професор, декан історичного факультету Київського Національного університету ім. Т.Г.Шевченка);

ДАНИЛЕНКОВ.М.(докторісторичнихнаук,професор,член-кореспондент НАН України, завідувач відділу історії України другої половини ХХ ст. Інституту історії України Національної академії наук України);

КУЛЬЧИЦЬКИЙ С.В. (доктор історичних наук, професор, членкореспондент НАН України, заступник директора Інституту історії України Національної академії наук України);

АНДРУЩЕНКО В. Л. (доктор економічних наук, професор Національного університету державної податкової служби України);

ШКАРУПА В. К. (доктор юридичних наук, професор Національного університету державної податкової служби України).

ISBN 966-7802-49-3

© Павло Гай-Нижник

4

 

ЗМІСТ

 

Вступ................................................................................................................

6

І. Історіографія та джерельна база дослідження історії податкової

 

політики українських урядів 1917 – 1930 рр. ..........................................

9

ІІ. Податкова політика Української Центральної Ради

 

та урядів Української Народної Республіки

 

(березень 1917 р. – квітень 1918 р.)............................................................

17

ІІ.1. Податкова політика Української

 

Центральної Ради. Рік 1917-й...................................................................

21

ІІ.2. Податкова політика уряду УНР. Рік 1918-й.....................................

91

ІІІ. Податкова політика уряду Української

 

Держави (гетьманату) Павла Скоропадського

 

(29 квітня – 14 грудня 1918 року)...........................................................

114

ІІІ.1. Створення митної служби і кордонної охорони

 

Української Держави (гетьманату) 1918 року.......................................

120

ІІІ.2. Система податкових зборів і політика

 

уряду Української Держави....................................................................

140

ІІІ.2.1. Організація державної податкової служби

 

за гетьманату...............................................................................................

140

ІІІ.2.2. Прості податки.............................................................................

143

ІІІ.2.3. Посередні податки.......................................................................

153

ІV. Податкова політика більшовицького уряду

 

в Українській Соціалістичній Радянській

 

Республіці (УСРР) 1919-1930 рр....................................................

177

ІV.1. Податки в УСРР за часів воєнного комунізму…...............181

ІV.2. Податки в УСРР у період НЕПу..........................................

195

Висновки............................................................................................

211

Джерела і література.......................................................................

215

Покажчик імен.................................................................................

229

5

ВСТУП

Кожній державі потрібні кошти. Одним з першочергових завдань будь-якого державного утворення було і залишається досі укладання бюджету країни1. Як правило, його зведення містить видатки і прибутки держави, що очікуються наступного бюджетного року­2, дефіцит між якими кожний уряд намагається звести до мінімуму3. Основною ж часткою бюджетного накопичення є прибутки від державних податкових надходжень або,яквисловлюютьсяекономісти,”відсотокподатковоговитягуз економікидобюджету”[103,10].Друкарськийверстатнеможебути єдинимджереломприбуткувбільшабоменшнормальноіснуючій державі. Саме тому зважена і продумана фіскальна політика уряду державного організму, а також стрункість, налагодженість, відрегульованість й життєспроможність його податкової системи, в поєднанні з соціально-економічною та політичною стабільністю, набувають ваги й значення гаранта державної безпеки країни та забезпечує стале довготривале зростання

1Бюджет (англійське budget) – розпис доходів і витрат держави, установи, сім’ї або окремих осіб на певний термін (рік).

2Бюджетzний рік – законодавчо встановлений річний термін виконання державного бюджету. В більшості країн відповідає календарному (країни колишнього Радянського Союзу, Італія, Франція тощо), в деяких – з 1 квітня по 31 березня (Великобританія, Японія), з 1 липня по 30 червня (Канада), з 1 жовтня по 30 вересня (США), з 1 березня по 28 лютого (Туреччина) [178].

3Бюджетний дефіцит – перевищення витрат бюджету над його доходами. Як правило, дефіцит державного бюджету відображає нестійкий стан в господарчій, фінансовій діяльності; покривається за рахунок пошуку внутрішніх джерел фінансування, займів (позик) державних, іноді – за рахунок емісії паперових грошей, що не підкріплені товарною масою. Як правило, пов’язаний з інфляцією.

6

добробуту кожного громадянина державного утворення зокрема і всієї нації загалом.

Період вітчизняної історії від 1917-го по 1930-й роки в цьому контексті не лише цікавий з суто історичного (чи вестернізованого) боку, але й повчальний з цілком раціональнозастосувальної точки зору. Ці тринадцять років, що ми обрали як хронологічні рамки нашого дослідження, були не просто роками побудови чи перебудови нового порядку, нової системи цінностей, нових суспільних та економічних відносин тощо. То були роки краху надій і сподівань, роки переламу “через коліно” усталених уявлень та світоглядів, ба навіть долей людей і народів. За цей короткий відрізок часу наші діди-прадіди пережили чи не всі відомі на тоді види суспільно-економічного й політичного ладу – від самодержавної монархії до буржуазно-демократичної республіки нового капіталізму; від суцільної соціалізації з домішкою анархії до соціалізації в поєднанні з терором; від диктатури особи з перспективою ліберального капіталізму й майбутньої демократизації до диктатури окремої партії з перспективою тоталітарного комунізму та очікуваною соціальною справедливістю; і, нарешті, ковток економічної відлиги “з дозатором”, який було жорстоко замінено на задушливі грати величезної країни-колонії, яку згодом назвуть “імперією зла”.

Всі ці реальні сюжети та моделі розвитку, як прийнято нині говорити, мали б тривати і змінювати одне одного десятиліттями, чи навіть століттями, але нашим пращурам довелося пережити всі ці потрясіння в надзвичайно стислому, зкомканому, скорченому від болю, крові й голоду часі – за тринадцять (!) років. Можливо комусь тоді здалося, що після ейфорії ковтка свободи він впав у жахливий сон від якого не може прокинутися. Але все то було насправді...

Нижче ми спробуємо, кріз призму політики і податків, подати вам специфічний, проте науково-обгрунтований погляд, на процеси, що відбувалися у зазначений нами період, виявити його рушійні, творчі й руїнницькі важелі, його облуди й омани, світлі надії та жорсткі реалії, які банально, але завжди

7

з однаковою роковою байдужістю, відбивалися на окремих людях, родинах, народах та на їхніх моральних і державотворчих потугах.

Сфера податків, яка багатьом здається доволі нудною, у такі буремні роки є барометром здоров’я державного організму, а фіскальна політика його провідництва відображенням політичної та розумовоїзрілостійогоелітитажиттєспроможностісуспільства.Ми розглядаємо всі процеси, що відбувалися на той час з української, перш за все державницької, перспективи, позаяк глибоко переконані втому,щоукраїнцюзавждибудеболітиукраїнське,вічноукраїнське питання – бути чи не бути державі, і чи буде в ній нам по-українськи затишно житися у добробуті, достатку, з народовладдям, правами та вольностями козацькими.

8

I.

Історіографія та джерельна база дослідження

історії податкової політики українських урядів

1917 – 1930 рр.

9

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]