Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
spetsialist_testi(dopovneno).docx
Скачиваний:
44
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
149.2 Кб
Скачать

Інтегровані системи управління

  1. Що таке лінійність?

  2. Лінійні і нелінійні диф. рівняння застосовуються для опису наступних моделей управління.

  3. Лінійні і нелінійні різницеві рівняння застосовуються для опису наступних моделей управління.

СИСТЕМ АВТОМАТИЧНОГО УПРАВЛІННЯ ЕЛЕКТРОПРИВОДАМИ

  1. Марківські ланцюги та процеси використовують для опису наступних моделей управління.

  2. Нечітка логіка (fuzzy) використовують для опису наступних моделей управління.

  3. Що таке чутливіть системи?

Чутливість системи автоматичного керування — залежність динамічних властивостей системи автоматичного керування (САК) від будь-яких відхилень її параметрів і характеристик від значень, взятих за початкові. Як прямі оцінки чутливості прийнято використовувати так звані функції чутливості, що грають велику роль у кількісній оцінці ступеня впливу варіацій параметрів системи на її динамічної властивості. Ці питання розглядаються самостійним напрямом технічної кібернетики — теорією чутливості, методи якої ґрунтуються на використанні функцій чутливості або градієнтів досліджуваних якостей системи. Теорія чутливості у тісній взаємодії з теорією автоматичного керування дозволяє в ряді випадків вказати шляхи здійснення безпошукового самоналагодження систем.

  1. Що таке роздільна здатність?

спроможність приладу розрізняти дрібні деталі.

  1. Що таке статичне підсилення?

  2. Що таке імпеданс?

комплексний опір.Позначається здебільшого Z, вимірюється в Омах. Імпеданс визначається, як ,

  1. Кінцевий перемикач відноситься до ...

  2. Де застосовуються резольвери?

Резольвер (resolver). Cінусно-косинусний обертовий трансформатор, або скорочено СКОТ. Датчик кутового положення з чотирма обмотками - двома на статорі і двома на роторі (збудження, квадратурна, синусна і косінустная). Величина повороту вала двигуна визначається за зсувом синусної і косіноснуй складових напруги. Термін резольвер міцно закріпився у постачальників імпортного обладнання та підрядчиків, що займаються установкою цих пристроїв.

резольвер (англ. resolver), призначена для перетворення кута повороту в електричну напругу, амплітуда якого пропорційна або є функцією (найчастіше, синус або косинус) кута або самому кутку.

  1. Де застосовуються тахометри?

Тахометр — прилад, призначений для вимірювання числа обертів деталей механізмів, що обертаються, в одиницю часу або лінійної швидкості. Вимірювання може бути контактним або безконтактним залежно від типу датчика швидкості обертання (енкодер).

Тахометр являє собою генератор постійного струму з постійними магнітами, застосовуваний для виміру кутової швидкості.

  1. Де застосовуються тензодавачі?

Тензометричний датчик (тензодатчик, від лат. Tensus - напружений) - датчик, що перетворює величину деформації в зручний для вимірювання сигнал (зазвичай електричний), основний компонент тензометра (приладу для вимірювання деформацій) [1]. Існує безліч способів вимірювання деформацій: тензорезистивного [2], оптико-поляризаційний [1], п'єзорезистивного, термокварцевий, волоконно-оптичний [3], або простим зчитуванням показань з лінійки механічного тензодатчика. Серед електронних тензодатчиків, найбільшого поширення набули тензорезистивні датчики.

Тензорезистивного датчик зазвичай являє собою спеціальну пружну конструкцію із закріпленим на ній тензорезистором та іншими допоміжними деталями. Після калібрування, щодо зміни опору тензорезистора можна обчислити ступінь деформації, яка буде пропорційна силі, прикладеної до конструкції.

Існують різні типи датчиків:

датчики сили (вимірює зусилля і навантаження)

датчики тиску (вимірювання тиску в різних середовищах)

акселерометри (датчик прискорення)

датчики переміщення

датчики крутного моменту

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]