Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Системи СУБД / Лек7-БД.ppt
Скачиваний:
82
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
115.2 Кб
Скачать

Поняття ідентифікованого та неідентифікованого зв’язку

Ідентифікований зв’язок є особливим випадком обов’язкового зв’язку. Якщо сутність А пов’язана із сутністю В ідентифікованим зв’язком, то існування екземпляра В є неможливим без існування екземпляра А. Сутність В у цьому випадку називають залежною або слабкою сутністю, оскільки існування екземпляра такої сутності завжди залежить від існування екземпляра іншої сутності.

Екземпляр сильної, або незалежної, сутності існує сам по собі, незалежно від усіх інших сутностей.

На діаграмах слабкі сутності позначаються прямокутниками з заокругленими краями, а сильна сутність має прямі кути, причому сам зв’язок позначається суцільною лінією. Так прийнято позначати в IDEF1X- та IE-нотації.

Поняття ідентифікованого та неідентифікованого зв’язку

Ідентифікований зв’язок практично завжди носить характер «один-до- багатьох».

При реалізації ідентифікованого зв’язку міграція первинного ключа відбувається таким чином, що первинний ключ сутності з боку «один» стає первинним ключем сутності з боку «багато», залишаючись при цьому і зовнішнім ключем. Відбувається так звана інтеграція зовнішнього ключа.

Методології IDEF

(від Icam DEFinition, інший варіант –

Integrated DEFinition)

IDEF розроблялись для армії США в рамках програми комп’ютеризації промисловості – ICAM (Integrated Computer- Aided Manufacturing).

IDEF використовуються для вирішення задач моделювання складних систем.

IDEF1 – це методологія моделювання інформаційних потоків всередині системи, яка дозволяє відображати й аналізувати їх структуру і зв’язки. Метод IDEF1 був розроблений Т. Ремей (T. Ramey). Він базується на підході П. Чена і дозволяє побудувати модель даних, яка є еквівалентною реляційній моделі в третій нормальній формі.

На основі удосконалення методології IDEF1 створено її нову версію – IDEF1X (IDEF1 Extended) – методологію моделювання баз даних на основі моделі «сутність-зв’язок». IDEF1X розроблена з врахуванням таких вимог, як простота у користуванні, а також можливість автоматизації. Методологія IDEF1X широко розповсюджена в державних закладах США, фінансових і промислових корпораціях.

Дякую за увагу

Соседние файлы в папке Системи СУБД