Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
кл ПСА 2011 / Kl PSA r16.doc
Скачиваний:
72
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
212.99 Кб
Скачать

16.6.Відкриті кабельні електропроводки на кабельних конструкціях.

У виробничих приміщеннях кабелі можна прокладати відкритим способом по конструкціях будівель, стінах, під площадками і перекриттями, а в зовнішніх установках по стінах будівель і споруд І, ІІ, і ІІІ степені вогнестійкості, під навісами, по технологічних і кабельним естакадах.

Спеціальні кабельні естакади для електричних проводок систем автоматизації споруджуються тільки в окремих випадках, коли технічне і економічне обґрунтування підтверджують доцільність спорудження спеціальних естакад.

Для прокладання кабелів використовуються збірні кабельні конструкції що збираються на монтажному майданчику, що виготовляються із серійних конструктивних елементів. Кабелі вкладають безпосередньо на полках або мостах також у лотках встановлених на полках.

У місцях, де можливі механічні пошкодження (при переміщенні вантажів, рухові різноманітних механізмів) необхідно передбачити захист кабелів, тобто розміщувати їх на висоті 2 і більше метрів від рівня підлоги чи землі. Необхідно також передбачити захист кабелів від сонячних променів і від теплових випромінювань різного роду джерел тепла.

Кабельні полки, необхідні для прокладки електро- і пневмокабелів, рекомендується вибирати використовуючи одну із формул:

або 16-5

. 16-6

Де корисна довжина кабельної полки, мм;

число прокладених кабелів, шт;

зовнішній діаметр кабелю, мм;

усереднений діаметр кабелю на полці, розраховується згідно формули 16-3.

Соседние файлы в папке кл ПСА 2011