Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
8
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
112.52 Кб
Скачать

54.

Зазвичай коефіцієнт нелінійних спотворень обчислюють як відношення суми ефективних напружень гармонік до ефективного напрузі основної частоти. У даному вимірнику з метою спрощення визначається ставлення середніх значень цих напруг. Точність вимірювань при цьому цілком достатня для радіоаматорських цілей.

Структурна схема приладу показана на мал. 1

.

Основними вузлами вимірювача є регулятор вхідного напруги R1, попередній підсилювач У1, Режекторний фільтр Ф1, що затримує напруга основної частоти, вихідний підсилювач У2, мілівольтметр ІП1.

Каскади приладу охоплені глибокої негативним зворотним зв'язком, напруга якої подається з виходу підсилювача У2 на вхід попереднього підсилювача.

53.

52.

Запам'ятовуюча ЕПТ забезпечує можливість тривалого зберігання, перетворення і кодування зображень, зміни координатнихсистем і стандартів розкладання зображення.

Характеристичні криві, отримані при фізичному прояві конвертованій AgBr-емульсії (до фіксування. Фотографічна практика показує можливість тривалого зберігання як неекспонованих, так іекспонованих світлочутливих шарів. Правда, це не означає, що існує абсолютна стабільність таких шарів - добре відомі явище старіння фотоматеріалів і регресія прихованого зображення. Іншими словами, можна стверджувати, що емульсійні шари як до, так іпісля експонування не являють собою систему в стані стійкої рівноваги.

До достоїнствPДТТ відносяться нескладність експлуатації та можливість тривалого зберігання ракет в змозі їх готовності до запуску. НедолікиPДТТ - труднощі регулюванняпроцесу горіння, залежність швидкості горіння, а значить, і тяги від початкової температури палива.

Важливою характеристикою композицій є їх технологічні якості: можливість тривалого зберігання, схильність до злежування, здатність переходити узважений стан. У разі електростатичного розпилення істотним є здатність порошкоподібних частинок набувати електричний заряд в полі коронного розряду, за контактним механізмом або шляхом трибоелектричного зарядки.

Механічнийрельєф при звичайних температурах міцний, що дає можливість тривалого зберігання записаного зображення. До недоліків цього методу слід віднести необхідність проведення запису у вакуумі і ряд інших обмежень.

Ці процеси проводять в стерильних умовах,завдяки чому забезпечується можливість тривалого зберігання антибіотиків і використання їх в якості лікарських препаратів. В даний час лиофильная сушіння застосовується рідше, ніж миттєва випарна сушка.

Соседние файлы в папке Радіовимірювання