Скачиваний:
3
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
94.21 Кб
Скачать

Прийняття правильного управлінського рішення

1 Етап:Виникнення ситуації яка вимагає прийняття правильного управлінського рішення.Підвищення цін на пальне до автомобілів.

2 етап:Збір і оброблення інформації щодо розроблених методів менеджменту

Збором інформації займається відповідно створена група працівників, яка на основі вимог проводить оцінювання зібраних даних.

3 етап:Виявлення та оцінювання альтернатив

1)Підняти плату на послуги навчального закладу, може привезти до скорочення кількості бажаючих навчатися, не буде достатньо коштів на утримання персоналу і навчального закладу загалом;

2)Скоротити кількість годин для практичного навчання водінню – недостатній рівень практичних навичок у слухачів;

3) Для бажаючих додатково навчатись водінню можливість навчатись за додаткову плату – бажаючі навчатьсь зможуть отримати достатньо високий рівень практичних навичок, але не усім це може бути доступно.

6 етап:Реалізація управлінського рішення та оцінювання результатів

Інформування викладачів та слухачів курсів про нововведення , які необхідно прийняти через подорожчання палива.

4 етап:Підготовка та оптимізація управлінського рішення

Найкращим вирішенням проблеми буде скорочення кількості годин практичного навчання, і запровадження можливості додатково навчатись за окрему плату, здібним слухачам буде достатньо визначених годин навчання, а ті кому цього не достатньо зможуть, за бажання, взяти ще кілька занять.

5 етап:Прийняття управлінського рішення

Проект обговорюється з вищими органами управління; після виявлення всіх переваг та недоліків директор затверджує дане рішення; видається відповідний наказ про його виконання

Висновки: на лабораторні роботи я вивчала засновницький документ Лопатинської автомобільної школи та вчилась приймати правильне управлінське рішення. Я з’ясувала, що цей навчальний заклад є юридичною особою і має самостійний баланс, штамп, печатку, користується емблемою, прапором і символікою ТСО України. Також я навчилась приймати правильне управлінське рішення, для цього необхідно знайти декілька альтернатив і вибрати найкращу з них. У моєму випадку, при збільшенні цін на пальне я вирішила що краще буде скоротити кількість годин практичного навчання, але дозволити бажаючим за власні кошти займатись, я вважаю цей варіант кращим ніж підвищення платні за послуги що надає навчальний заклад. Багато людей, що хочуть одержати право на водіння автомобіля, приходять сюди з певними навиками і вони не потребують багато практичних занять, ті ж хто потребує зможуть продовжити навчання за додаткову плату.

Графічна модель комунікаційного процесу

Головний бухгалтер помітив нестачу коштів на проведення практичних занять, через подорожчання пального.

Головний бухгалтер розповідає про проблему директору навчального закладу.

Директор вирішує скликати загальні збори колективу навчального закладу і там повідомити колектив про проблему що виникла

На загальних зборах повідомлено працівників про проблему; працівниками запропоновано декілька альтернатив вирішення проблеми.

Директор вибирає найкраще вирішення проблеми і видає наказ для його виконання.

Працівники отримали розпорядження і приступають до виконання обраного рішення