Скачиваний:
3
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
94.21 Кб
Скачать

Функції, відповідальність та повноваження посадових осіб і органів управління

Назви органів управління, посадових осіб

Функції

Відповідальність та повноваження

1

2

3

Директор

Організовує навчально-виробничий процес, забезпечує створення необхідних умов для підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації робітників; діє від імені навчального закладу; приймає на посади та звільняє з посад працівників навчального закладу; видає в межах своєї компетенції накази і розпорядження;Затверджує штатний розпис та чисельність працівників навчального закладу; установлює премії, надбавки та доплати; забезпечує безпечні та нешкідливі умови навчання.

В установленому порядку персонально відповідає за результати діяльності навчального закладу, ефективність використання і збереження закріпленого за навчальним закладом майна; відповідає за проведення освітньої діяльності в навчальному закладі, за результати фінансово-господарської діяльності, стан і збереження будівель та іншого майна; щорічно звітує про результати діяльності перед Засновником.

Загальні збори (конференція) колективу навчального закладу

Вищий колегіальний орган громадського самоврядування навчального закладу, який може приймати рішення за участю не менше як двох третин від кількості працівників; скликаються не менше одного разу на рік.

Вирішують в межах своїх повноважень питання навчально-виробничої, навчально-виховної, навчально-методичної, економічної і фінансово господарської діяльності навчального закладу.

Головний бухгалтер

Здійснює ведення обліку всіх матеріальних цінностей, організовує виплату зарплати, визначає потреби навчального закладу у фінансових ресурсах.

Відповідає за бухгалтерію перед Засновником.

Бухгалтери

Нараховують та видають заробітні плати, складають поточні, річні звіти та баланси, займаються складанням фінансово-кредитних планів.

Відповідають перед головним бухгалтером за правильність та оперативність ведення бухгалтерського обліку.

Види і характеристики контролю

Види контролю

Характеристика процесу контролю для кожного виду

Зворотний зв’язок

Оцінка впливу контролюю на посадові особи і підрозділи організації

Служби і посадові особи, які відповідають за результати контролю

1

2

3

4

5

Попередній контроль

1.відбувається аналіз професійних та ділових якостей викладачів та інструкторів, встановлюється відповідність рівня вимог до працівників.2.перевірка інформації на достовірність.3.перевірка всіх фінансових надходжень,плати за навчання.

4. наявність необхідного забезпечення автомобілями, підручниками та картами для навчання.

Висунення певних вимог щодо рівня професійних навичок випускників ЛопатинськоїАШ ТСОУ

Забезпечення набору висококваліфікованого персоналу, інструкторів з вищою освітою та достатнім стажем водіння. Формування якісного інформаційного забезпечення діяльності навчального закладу.

Директор, головний бухгалтер

Поточний контроль

1.Відбувається атестація працівників навчального закладу, перевірка кваліфікації викладачів.2.Перевірка роботи системи обробки інформації та її класифікації.3.Перевірка поточної роботи фінансових структур навчального закладу

.4.Перевірка ефективності використання наявних матеріальних ресурсів.

Потреба створення комісії з нагляду за навчальним процесом

Забезпечення підтримання трудової дисципліни у навчальному закладі. Формування якісної системи передавання інформації в межах закладу, забезпечення цільового розподілу наявних фінансових ресурсів та використання матеріальних ресурсів навчального закладу.

Заступники директора, головний бухгалтер.

Завершальний контроль

1.Перевіряється відповідність кваліфікації працівників,2.повнота, достовірність та об’єктивність інформації

3.фактичні фінансові результати

4.обсяги використання матеріальних ресурсів згідно встановлених норм.

Застосування певних норм та положень до працівників даного навчального закладу. Створення необхідних умов для забезпечення працівників закладу інформацією, яка потрібна для діяльності. Прийняття рішень, які стосуються раціонального розподілу фінансових ресурсів , створення списку запасів матеріальних ресурсів.

Директор, заступники директора, головний бухгалтер.

Директор

Заступник директора по навчальні частині

Головний бухгалтер

Головний інженер

Бухгалтерія

Інструктори

Виробничо-технічний відділ

Викладачі

Склади, гаражі