Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2014 Лекції ТСПП (8-14).pdf
Скачиваний:
89
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
2.99 Mб
Скачать

індивідуальних знань або не має методик оцінки їх рівня. Тому оцінка і управління знаннями

– ключові концепції дисципліни Управління підготовкою MSF.

Організація може підвищувати свою підготовленість, виявляючи і використовуючи наявні знання. Деяка конкретна стратегія управління знаннями повинна втілювати цю ідею інвентаризації знань в життя.

2) Прагнення до самовдосконалення

Прагнення до самовдосконалення (willingness to learn) – це прихильність ідеї невпинного саморозвитку. Це необхідна умова придбання знань і обміну ними.

3) Підготовка повинна бути перманентним процесом

Щоб робота над підвищенням кваліфікації привела до бажаних результатів, необхідно зробити її явною, планованою діяльністю, виділяючи для неї, наприклад, певний час в календарному графіку.

Випробувані методики

Наступні випробувані методики дозволяють забезпечити безперервність і успішність підготовки.

1) Планування підготовки

Подібно до будь-якої іншої роботи, планування підготовки своєї команди є ключовим чинником її успіху. Превентивно специфікуючи необхідний рівень підготовки, можна визначити бюджет навчання або стажування, завчасно знайти ресурси і виділити в календарному графіку необхідний для підготовки час. Плани підготовки всіх ролевих кластерів компонуються в загальний план підготовки проектної команди. Без проведення планування Управління підготовкою може бути не адекватним. Зрештою, це приведе до появи істотних прогалин в кваліфікації персоналу, що може бути загрозливим для проекту і вести до підвищених ризиків або навіть провалу проекту.

Оцінка і моніторинг професійного рівня і індивідуальних цілей

Успішне Управління підготовкою включає оцінювання і моніторинг професійного рівня і індивідуальних цілей співробітників, тобто зіставлення наявних професійних навиків з їх бажаним рівнем. Тоді, при розподілі ролей і призначенні відповідальності працівники з потрібними навиками виявляються на потрібних місцях.

Вимірювання і облік інформації, що відноситься до професійних навиків, сприяє проведенню проектними групами адекватного планування своєї підготовки. Під час планування проектні групи відбирають співробітників, що хочуть взяти участь в цій роботі та мають необхідні навики. Найбільш ефективний такий відбір за наявності бази даних об кваліфікації персоналу, внесення і регулярне оновлення інформації яке обов'язкове для всіх співробітників.

Відноситеся до пропусків в підготовці як до ризиків

Після того, як в процесі оцінювання виявлені невідповідності (gaps) між поточним і необхідним професійним рівнем, відмінності слід розглядати їх як ризики. Невідповідності в ключових аспектах кваліфікації, потрібних для успішного завершення проекту, можуть істотно вплинути на витрати часових, грошових і інших ресурсів.

Залежно від типу проекту, такі ризики можуть або затримати початок проекту, або стати приводом для поповнення кадрового складу працівниками відповідної кваліфікації. Розгляд невідповідностей в кваліфікації як ризику є необхідною умовою превентивного Управління підготовкою і запобігання цим ризикам.

139

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]