Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LIVIYa_1.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
67.5 Кб
Скачать

28

«Лівія, як суб’єкт міжнародної економіки»

Анотація

Темою даної контрольної роботи є «Лівія як суб’єкт міжнародної економіки». В проекті розглянуто місце Лівія в міжнародному поділі праці, а також визначено рівень забезпеченості такими факторами виробництва, як капітал, трудові ресурси, технології та земля.

В проекті оцінено значення Лівія на регіональному та глобальному рівні. В розділі 5 описано стосунки з Україною, величину експорту та імпорту, а також документи, що регулюють двосторонні відносини між Україною та Лівія.

В роботі проаналізовано соціально-культурний потенціал країни, вплив літератури, музики і архітектури на розвиток світової культури. Оцінено рівень фінансування окремих видів спорту. Коротко охарактеризовано видатних діячів та нобелівських лауреатів.

Як підсумок, визначено «світові рекорди» Лівія та основні напрями розвитку цієї країни.

Annotation

The theme of this reference work is "Libya as a subject of international economics." The project deals with Libya place in the international division of labor, and also the level of provision of production factors such as capital, labor, technology and land.

The project assessed value Libya at the regional and global level. Section 5 describes relations with Ukraine, the value of exports and imports, as well as the documents governing bilateral relations between Ukraine and Libya.

This paper analyzes the social and cultural potential of the country, the influence of literature, music and architecture in the development of world culture. Reviewed level of funding for individual sports. Briefly described prominent figures and Nobel laureates.

As a result, defined "world record" Libya and the main directions of the country.

ЗМІСТ

Вступ

4

Розділ 1

Загальна характеристика економіки Лівії

5

Розділ 2

Забезпеченість факторами виробництва

8

2.1.

Капітал

8

2.2.

Трудові ресурси

10

2.3.

Технології

13

2.4.

Земля

13

Розділ 3

Значення Лівії на регіональному та глобальному рівні

16

Розділ 4

Соціально-культурний потенціал Лівії

20

Розділ 5

Стосунки Лівії з Україною

21

5.1.

Політичні відносини між Україною та Лівії

21

5.2.

Торговельно-економічне співробітництво між Україною та Лівії

25

Висновки

27

Список використаної літератури

28

ВСТУП

Лівія - відносно велике арабська держава, розташована в центральній частині Північної Африки на південному узбережжі Середземного моря. Територія Великої Соціалістичної Народної Лівійської Арабської Джамагирії становить 1759540 кв. км.

Лівія переважно пустельна країна. Понад 95% її території зайнято піщаними і кам'янистими пустелями сахарської тропічної пустельній області. Природно-кліматичні умови є перешкодою для розвитку сільського господарства і тваринництва, так як в структурі земельного фонду Лівії частка малопродуктивних земель перевищує 80%.

Демографічна ситуація в Лівії характеризується, насамперед, високими темпами зростання чисельності населення. За абсолютним числом жителів Лівія одна з малонаселених країн Північної Африки.

Соціалістична економіка Лівії безпосередньо залежить від надходжень від продажу нафти, які становлять практично всі експортні гроші і одну четверту валового виробництва. У світі небагато країн, для яких зовнішня торгівля є життєво важливою галуззю економіки, як для Лівії. Нерозвиненість сільського господарства зумовлює залежність від імпорту продовольства і водних ресурсів. За допомогою зовнішньої торгівлі на світовому ринку реалізується більше половини продукції видобувних галузей. Інтересам зовнішньої торгівлі і розвитку міжнародних економічних зв'язків підпорядкована вся економіка країни. Велику частку сучасного експорту Лівії становлять нафта, нафтопродукти, а також природний газ.

Брак власної робочої сили зумовила розвиток процесів трудової імміграції в Лівію. Причому серед іноземної робочої сили необхідно виділити мігрантів з країн Африки та Європи, які становлять найбільшу частку прибулих. Важливою проблемою є нелегальний транзит іммігрантів через Лівію в Європу. Еміграція з Лівії носить обмежений і тимчасовий характер (ділові та освітні поїздки), що обумовлено високим рівнем життя в країні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]